V Kamerunu byl ubit k smrti další aktivista za práva homosexuálů

15. 7. byl ve svém bytě nalezen mrtvý Eric Lembembe, výkonný ředitel Kamerunské nadace pro AIDS a aktivní ochránce práv lidí s menšinovou sexuální orientací. Jeho přátelé zavolali policii, když se jim Eric 2 dny neozýval a na jeho bytě našli stopy po vloupání. Policie objevila Erica mrtvého v jeho posteli, na těle měl stopy mučení žhavým železem, krk i nohy zlomené. Této brutální vraždě předcházelo několik incidentů namířených proti organizacím pomáhajícím homosexuálům v červnu tohoto roku - sídlo jedné z organizací bylo zapáleno, několik právníků dostalo výhružné vzkazy. Policie v těchto případech vůbec nezahájila vyšetřování proti viníkům.

24.7.2019

Podlešná u soudu napadla žalobu policie

Podlešná společně se svým advokátem u soudu napadla žalobu policie.

1.3.2019

Vitalina Kovalová organizuje setkání LGBT v rodném Užhorodě na západě Ukrajiny

Mladá aktivistka bojující za práva diskriminované skupiny LGBTI organizuje meeting na Mezinárodní den žen - v předchozích letech už čelila násilným útokům.

23.1.2019

Maraton psaní dopisů - 16637 ručně psaných dopisů! Díky.

Je důležité si připomínat, že podpora lidských práv není samozřejmostí a stejně tak důležité je umět to ocenit!

21.1.2019

LUI: 60% lidí z Česka je pro svatby leseb a gayů