V Kamerunu byl ubit k smrti další aktivista za práva homosexuálů

15. 7. byl ve svém bytě nalezen mrtvý Eric Lembembe, výkonný ředitel Kamerunské nadace pro AIDS a aktivní ochránce práv lidí s menšinovou sexuální orientací. Jeho přátelé zavolali policii, když se jim Eric 2 dny neozýval a na jeho bytě našli stopy po vloupání. Policie objevila Erica mrtvého v jeho posteli, na těle měl stopy mučení žhavým železem, krk i nohy zlomené. Této brutální vraždě předcházelo několik incidentů namířených proti organizacím pomáhajícím homosexuálům v červnu tohoto roku - sídlo jedné z organizací bylo zapáleno, několik právníků dostalo výhružné vzkazy. Policie v těchto případech vůbec nezahájila vyšetřování proti viníkům.

21.9.2017

Vyběhni s bezprávím

Amnesty pořádá lidskoprávní orienťák mezi ambasádami. Běžci i neběžci budou moct originálním způsobem poukázat na porušování lidských práv v konkrétních zemích.

8.8.2016

Další popravy v Íránu - profesor i Kurdové

16.1.2017

Guantánamo: Dvojí měřítko lidských práv

Koncem loňského roku byly Spojené státy americké zvoleny na dobu tří let Valným shromážděním OSN do jednoho z jejích klíčových orgánů, Rady OSN pro lidská práva, kde 1. ledna 2017 zasedly.