V Kamerunu byl ubit k smrti další aktivista za práva homosexuálů

15. 7. byl ve svém bytě nalezen mrtvý Eric Lembembe, výkonný ředitel Kamerunské nadace pro AIDS a aktivní ochránce práv lidí s menšinovou sexuální orientací. Jeho přátelé zavolali policii, když se jim Eric 2 dny neozýval a na jeho bytě našli stopy po vloupání. Policie objevila Erica mrtvého v jeho posteli, na těle měl stopy mučení žhavým železem, krk i nohy zlomené. Této brutální vraždě předcházelo několik incidentů namířených proti organizacím pomáhajícím homosexuálům v červnu tohoto roku - sídlo jedné z organizací bylo zapáleno, několik právníků dostalo výhružné vzkazy. Policie v těchto případech vůbec nezahájila vyšetřování proti viníkům.

25.4.2018

LGBT+ komunita může mít na nadcházejícím fotbalovém šampionátu v Rusku problémy

Sáhnutí na zadek – 15 dní za mřížemi. Projevení náklonnosti – pokuta 5000 rublů. Pusa – deportace. Až takhle extrémní můžou být důsledky aplikace ruského zákona proti propagaci homosexuality. Amnesty na to poukazuje v nové kampani spojené s fotbalem.

3.4.2018

Láska je láska

Láska nezná diskriminaci a ani naše zákony by neměly. Připojte se ke kampani Jsme fér za rovné manželství pro všechny!

19.1.2018

2 osoby propuštěny na kauci, soudní proces bude pokračovat

Dva lidé zadržení v Egyptě v říjnu poté, co údajně mávali duhovou vlajkou – symbolem hnutí LGBT+ – na koncertu libanonské alternativní rockové kapely Mashrou ’Leila, jejíž zpěvák se hlásí k homosexuální orientaci, byli propuštěni na kauci ve výši 56,37 dolarů (1000 egyptských liber).

19.1.2018

USA sankcionovaly představitele Čečenska za stíhání gayů

USA použily tzv. Magnitského zákon, aby udělily čečenskému prezidentovi Ramzanovi Kadyrovovi trest za porušení lidských práv v poloautonomní ruské republice.