V Kamerunu byl ubit k smrti další aktivista za práva homosexuálů

15. 7. byl ve svém bytě nalezen mrtvý Eric Lembembe, výkonný ředitel Kamerunské nadace pro AIDS a aktivní ochránce práv lidí s menšinovou sexuální orientací. Jeho přátelé zavolali policii, když se jim Eric 2 dny neozýval a na jeho bytě našli stopy po vloupání. Policie objevila Erica mrtvého v jeho posteli, na těle měl stopy mučení žhavým železem, krk i nohy zlomené. Této brutální vraždě předcházelo několik incidentů namířených proti organizacím pomáhajícím homosexuálům v červnu tohoto roku - sídlo jedné z organizací bylo zapáleno, několik právníků dostalo výhružné vzkazy. Policie v těchto případech vůbec nezahájila vyšetřování proti viníkům.

9.7.2018

Aktivisti v Moskvě během MS ve fotbale tvoří "živou" LGBT vlajku

14.5.2018

iDnes: Kampaň Jsme fér nasbírala 68 000 podpisů!

25.4.2018

LGBT+ komunita může mít na nadcházejícím fotbalovém šampionátu v Rusku problémy

Sáhnutí na zadek – 15 dní za mřížemi. Projevení náklonnosti – pokuta 5000 rublů. Pusa – deportace. Až takhle extrémní můžou být důsledky aplikace ruského zákona proti propagaci homosexuality. Amnesty na to poukazuje v nové kampani spojené s fotbalem.

3.4.2018

Láska je láska

Láska nezná diskriminaci a ani naše zákony by neměly. Připojte se ke kampani Jsme fér za rovné manželství pro všechny!