Interní šetření policie viníky útoku na Hakana neodhalilo

Interní šetření policistů, kteří brutálním způsobem napadli Hakana, bylo pozastaveno. Policisty prý nebylo možné identifikovat a tím pádem ani potrestat. Výsledek interního šetření ale nemá žádný vliv na pobíhající vyšetřování. Hakanův právník potvrdil, že podobný verdikt očekával zejména proto, že šetření podle něj nebylo nezávislé. Proběhlo navíc už v lednu, ale Hakanův právník se o něm dozvěděl až s několikaměsíčním zpožděním.

4.10.2017

Referendum v Katalánsku: Amnesty International odsuzuje nadměrné použití síly

Pozorovatelé Amnesty potvrzují nebezpečné a nevhodné použití prostředků pro potírání nepokojů, včetně bití bezbranných lidí, kteří nekladou žádný odpor. Požaduje rychlé, důkladné a nestranné vyšetřování událostí.

17.5.2017

Peru: Autority ukončily tažení proti obránkyni lidských práv Máximě Acuňové

Usnesení Nejvyššího soudu v Peru oznámilo ukončení soudního procesu v případě útoků na pozemek obránkyně lidských práv Maximy Acuňové.

15.12.2016

Sjednocení pro mír v Sýrii: Globální občanská společnost apeluje na členské státy OSN

22.9.2016

Sýrie: Smrtelný útok na porodnici – potenciální válečný zločin

Letecký útok, který zasáhl a částečně zničil porodnici ve venkovské provincii Idlib v severo-západní Sýrii, se zdá být součástí opovrženíhodného vzorku nezákonných útoků. Tyto útoky záměrně cílí na lékařská zařízení, řekla Amnesty International.