Interní šetření policie viníky útoku na Hakana neodhalilo

Interní šetření policistů, kteří brutálním způsobem napadli Hakana, bylo pozastaveno. Policisty prý nebylo možné identifikovat a tím pádem ani potrestat. Výsledek interního šetření ale nemá žádný vliv na pobíhající vyšetřování. Hakanův právník potvrdil, že podobný verdikt očekával zejména proto, že šetření podle něj nebylo nezávislé. Proběhlo navíc už v lednu, ale Hakanův právník se o něm dozvěděl až s několikaměsíčním zpožděním.

15.2.2018

Teodora Vasquézová z El Salvadoru je na svobodě!

Měla být ve vězení 30 let, po 11 je volná. Bojovali jsme za ni při Maratonu psaní dopisů 2015.

6.12.2017

Násilné represe po volbách

Nejméně 13 lidí bylo údajně zabito, deset zadrženo a další zraněni v důsledku násilného potlačení protestů vyvolaných prezidentskými volbami v Hondurasu dne 26. listopadu. Z

17.5.2017

Peru: Autority ukončily tažení proti obránkyni lidských práv Máximě Acuňové

Usnesení Nejvyššího soudu v Peru oznámilo ukončení soudního procesu v případě útoků na pozemek obránkyně lidských práv Maximy Acuňové.

4.10.2017

Referendum v Katalánsku: Amnesty International odsuzuje nadměrné použití síly

Pozorovatelé Amnesty potvrzují nebezpečné a nevhodné použití prostředků pro potírání nepokojů, včetně bití bezbranných lidí, kteří nekladou žádný odpor. Požaduje rychlé, důkladné a nestranné vyšetřování událostí.