Nigérie o útoku na školu věděla, armáda ale nezasáhla.

Nigerijské bezpečností síly dostaly varování o útoku na školu nejméně čtyři hodiny před incidentem, přesto mu nedokázaly zabránit. Vojenské velitelství v Maiduguri tak hrubým způsobem zanedbalo ochranu civilistů. Policisté ani na místo nepovolali žádné posily – pravděpodobně ze strachu z dobře organizované a zbraněmi mnohem lépe vybavené radikální skupiny Boko Haram. Nigerijská vláda oznámila, že nepropustí vězněné členy organizace Boko Haram výměnou za unesené studentky.

31.5.2017

Prezident Zeman by neřešil kontrolu vývozu zbraní. Podle Amnesty by to bylo porušení mezinárodního práva!

3.5.2017

Ihned: O výstavě Praha den po náletu

22.4.2017

Sýrie: Rada bezpečnosti OSN musí provést rozhodnou akci po chemickém útoku v Idlebu

Experti věří, že nervový plyn, jako sarin, byl nasazen ze vzduchu. Amnesty International prověřila a analyzovala desítky videí z útoku. Nejsmrtelnější chemický útok od roku 2013 následuje další použití chemických zbraní a rozšířené válečné zločiny páchané konvenčními zbraněmi.

20.4.2017

Jemen: multimiliardové prodeje zbraní Američanů a Britů odkrývají ostudnou protichůdnost s pokusy o pomoc

USA a Velká Británie živí vážné násilnosti, které poškodily civilisty, a to skrze multimiliardové přesuny zbraní do Saúdské Arábie.