Nigérie o útoku na školu věděla, armáda ale nezasáhla.

Nigerijské bezpečností síly dostaly varování o útoku na školu nejméně čtyři hodiny před incidentem, přesto mu nedokázaly zabránit. Vojenské velitelství v Maiduguri tak hrubým způsobem zanedbalo ochranu civilistů. Policisté ani na místo nepovolali žádné posily – pravděpodobně ze strachu z dobře organizované a zbraněmi mnohem lépe vybavené radikální skupiny Boko Haram. Nigerijská vláda oznámila, že nepropustí vězněné členy organizace Boko Haram výměnou za unesené studentky.

25.11.2018

Vývoz zbraní z Česka je pořád problematický

Zvyšuje se podíl exportu vojenského materiálu do zemí, kde hrozí jeho zneužití proti lidským právům.

16.11.2018

Gaza: Boj mezi Izraelem a palestinskými ozbrojenými skupinami eskaluje. Je nutné ochránit civilisty!

Obyvatelé zažili na začátku týdne největší boje ozbrojeného konfliktu od roku 2014.

23.10.2018

Smrt novináře Chášakdžího ukazuje na širší problém: jak Česká republika podporuje zbraněmi Saúdskou Arábii?

Přestanou země včetně Česka konečně vyzbrojovat saúdský režim?

16.10.2018

Egypt: Francie porušuje mezinárodní právo tím, že pokračuje ve vývozu zbraní používaných ve smrtících operacích

Navzdory zákazu EU a nulovým odpovědnostním opatřením egyptské vlády pokračuje Francie v transferu zbraní do Egypta. Vyváželo i Česko!