Nigérie o útoku na školu věděla, armáda ale nezasáhla.

Nigerijské bezpečností síly dostaly varování o útoku na školu nejméně čtyři hodiny před incidentem, přesto mu nedokázaly zabránit. Vojenské velitelství v Maiduguri tak hrubým způsobem zanedbalo ochranu civilistů. Policisté ani na místo nepovolali žádné posily – pravděpodobně ze strachu z dobře organizované a zbraněmi mnohem lépe vybavené radikální skupiny Boko Haram. Nigerijská vláda oznámila, že nepropustí vězněné členy organizace Boko Haram výměnou za unesené studentky.

21.5.2019

NE českým zbraním do Jemenu

Pomozte nám s fotokoláží, kterou upozorníme na nadcházejícím zbrojařském veletrhu IDET na nezodpovědný český vývoz zbraní do Jemenu.

6.2.2019

Jemen: Spojené arabské emiráty bezohledně zásobují ozbrojence zbraněmi. I těmi z Česka.

Amnesty International zjistila na základě vyšetřování pomocí otevřených zdrojů, že Spojené arabské emiráty (SAE) bezohledně vyzbrojují ozbrojené skupiny moderním vybavením. Tím může konflikt v Jemenu ještě více eskalovat.

31.1.2019

Sýrie povolila evakuaci raněných

25.1.2019

Venezuela: Více než 10 lidí zabito při protestech

Krize vyhnala do ulic tisíce lidí, tvrdé represivní zásahy policie a armády přinesly už několika lidem smrt.