An administrative investigation within the local police dropped

An internal administrative investigation within the local police has been dropped on grounds that the police officers could not be identified and therefore could not be disciplined. This is NOT the criminal investigation, which is still ongoing. Hakan's lawyer said that this was expected (mainly because it was internal and not independent), and that the decision to drop the administrative investigation was made in January, however the lawyer only found out about it very recently.

25.11.2019

Nevládní organizace žádají komisařku Michelle Bacheletovou, aby odsoudila situaci v Hongkong

21 nevládních organizací zabývajících se lidskými právy vyzvalo Vysokou komisařku OSN pro lidská práva Michelle Bacheletovou, aby veřejně odsoudila hongkongskou vládu kvůli jejímu systematickému porušování práv na svobodu shromažďování a projevu a odsoudila nepřiměřené použití síly ze strany hongkongské policie.

11.7.2019

Migrační aktuality - květen 2019

Každý měsíc vám přinášíme novinky z oblasti migrace a uprchlictví.

11.12.2018

Hledá se administrativní posila aneb Krotitel papírů!

12.2.2019

REDAKTOR/KA WEBOVÝCH STRÁNEK (dobrovolnická pozice)

Amnesty International ČR hledá spolupracovníky a spolupracovnice do vzdělávacího projektu o lidských právech, kteří by se podíleli na vytváření obsahu a správě webových stránek www.lidskaprava.cz