Proti Claudii bylo vzneseno další obvinění

Mexický generální prokurátor vznesl proti Claudii nové obvinění z trestného činu. Žena údajně řídila kradené auto, které měla využívat k páchání dalších zločinů. Prokurátor ale nepředložil žádné nové důkazy, aby obvinění podložil. Vztahuje se k neopodstatněným tvrzením příslušníků námořní pěchoty, podle kterých byla Claudia zatčena v ukradeném autě a ne ve svém domě. Výpověď mariňáků tak zůstává jediným důkazem, Claudia ale jejich verzi od počátku odmítá a svou výpověď podpořila svědectvím svých přátel a sousedů. V současné době tak Claudia čelí dvěma závažným obviněním: držení střelné zbraně a řízení kradeného auta za účelem páchání trestné činnosti. Amnesty International vyzývá generálního prokurátora, aby obě obvinění přezkoumal.

5.3.2019

Mehman Husejnov, známý novinář a bloger z Ázerbájdžánu je na svobodě

Husejnov byl nespravedlivě odsouzen ke dvěma letům vězení za články o korupci státních úředníků. Před vypršením trestu proti němu úřady vznesly další obvinění.

5.3.2019

Nasrín Sotudíové hrozí až 34 let ve vězení a 148 ran bičem

Íránská právnička Nasrín Sotudíová čelí až 34letému trestu ve vězení a 148 ranám bičem ve dvou probíhajících soudních procesech. Obvinění proti ní vznesená jsou přitom výlučně za její aktivity v oblasti lidských práv, včetně ochrany žen protestujících proti nucenému nošení hidžábu a její otevřený nesouhlas s trestem smrti.

4.4.2019

Aktivista Bayram Mammadov byl na základě smyšlených obvinění znovu zatčen

Azerbajdžánský aktivista Bayram Mammadov byl zadržen 30. března a odsouzen k 30 dnům správní vazby za odpor vůči policejním příkazům. Amnesty International věří, že obvinění jsou vykonstruovaná.

30.7.2018

Malajsijské úřady zrušily všech devět obvinění z porušení pobuřovacího zákona proti politickému karikaturistovi Zunarovi.