Proti Claudii bylo vzneseno další obvinění

Mexický generální prokurátor vznesl proti Claudii nové obvinění z trestného činu. Žena údajně řídila kradené auto, které měla využívat k páchání dalších zločinů. Prokurátor ale nepředložil žádné nové důkazy, aby obvinění podložil. Vztahuje se k neopodstatněným tvrzením příslušníků námořní pěchoty, podle kterých byla Claudia zatčena v ukradeném autě a ne ve svém domě. Výpověď mariňáků tak zůstává jediným důkazem, Claudia ale jejich verzi od počátku odmítá a svou výpověď podpořila svědectvím svých přátel a sousedů. V současné době tak Claudia čelí dvěma závažným obviněním: držení střelné zbraně a řízení kradeného auta za účelem páchání trestné činnosti. Amnesty International vyzývá generálního prokurátora, aby obě obvinění přezkoumal.

12.10.2017

Turecko: obránci lidských práv jsou už 100 dní ve vězení!

Aktivisté včetně kolegů z turecké Amnesty čelí patnácti letům za mřížemi za smyšlené obvinění z terorizmu. Příznivci pořádají hromadné protesty.

5.1.2017

Rozsudek nad Petrem jaškem by měl být vynesen 9. 1.

14.6.2017

ČRo Plus o obvinění šéfa turecké Amnesty - v čase od 36:20

22.11.2016

Soud s Petrem Jaškem odročen na 28. 11.

Další soudní stání s Petrem Jaškem, které se konalo v pondělí 21. listopadu, bylo o týden odročeno a bude se konat 28. listopadu.