Proti Claudii bylo vzneseno další obvinění

Mexický generální prokurátor vznesl proti Claudii nové obvinění z trestného činu. Žena údajně řídila kradené auto, které měla využívat k páchání dalších zločinů. Prokurátor ale nepředložil žádné nové důkazy, aby obvinění podložil. Vztahuje se k neopodstatněným tvrzením příslušníků námořní pěchoty, podle kterých byla Claudia zatčena v ukradeném autě a ne ve svém domě. Výpověď mariňáků tak zůstává jediným důkazem, Claudia ale jejich verzi od počátku odmítá a svou výpověď podpořila svědectvím svých přátel a sousedů. V současné době tak Claudia čelí dvěma závažným obviněním: držení střelné zbraně a řízení kradeného auta za účelem páchání trestné činnosti. Amnesty International vyzývá generálního prokurátora, aby obě obvinění přezkoumal.

1.2.2018

Turecko: Taner Kiliç byl oficiálně volný jen pár hodin!

Tanera nakonec navzdory rozhodnutí soudu 31. ledna nepropustili z vězení. Dál za ním stojí víc než milion lidí ze 194 zemí.

27.10.2017

Pokuta pro Evdokii za sdílení článků - 19 tisíc korum

Evdokia dostala 18. října za sdélení článků pokutu v přepočtu 19 tisíc korun.

18.3.2018

DEMAS a další neziskové organizace píší premiérovi kvůli situaci v Maďarsku

Legislativní návrhy zaměřené proti občanské společnosti ohrožují demokratické principy.

6.12.2017

Násilné represe po volbách

Nejméně 13 lidí bylo údajně zabito, deset zadrženo a další zraněni v důsledku násilného potlačení protestů vyvolaných prezidentskými volbami v Hondurasu dne 26. listopadu. Z