Proti Claudii bylo vzneseno další obvinění

Mexický generální prokurátor vznesl proti Claudii nové obvinění z trestného činu. Žena údajně řídila kradené auto, které měla využívat k páchání dalších zločinů. Prokurátor ale nepředložil žádné nové důkazy, aby obvinění podložil. Vztahuje se k neopodstatněným tvrzením příslušníků námořní pěchoty, podle kterých byla Claudia zatčena v ukradeném autě a ne ve svém domě. Výpověď mariňáků tak zůstává jediným důkazem, Claudia ale jejich verzi od počátku odmítá a svou výpověď podpořila svědectvím svých přátel a sousedů. V současné době tak Claudia čelí dvěma závažným obviněním: držení střelné zbraně a řízení kradeného auta za účelem páchání trestné činnosti. Amnesty International vyzývá generálního prokurátora, aby obě obvinění přezkoumal.

23.4.2020

Soud opět odložen

Dne 7. dubna 2019 se obránce lidských práv Issa Amro zúčastnil izraelského vojenského soudu v Oferu, kde téměř sedm hodin odpovídal na otázky týkající se osmnácti obvinění souvisejících s bezpečností proti němu.

24.10.2019

14 polských žen je nevinných – soud zrušil všechna obvinění!

Polský soud zrušil obvinění proti 14 polským ženám, které byly v listopadu 2017 napadeny během pochodu organizovaného u příležitosti Dne nezávislosti ve Varšavě.

5.3.2019

Mehman Husejnov, známý novinář a bloger z Ázerbájdžánu je na svobodě

Husejnov byl nespravedlivě odsouzen ke dvěma letům vězení za články o korupci státních úředníků. Před vypršením trestu proti němu úřady vznesly další obvinění.

5.3.2019

Nasrín Sotudíové hrozí až 34 let ve vězení a 148 ran bičem

Íránská právnička Nasrín Sotudíová čelí až 34letému trestu ve vězení a 148 ranám bičem ve dvou probíhajících soudních procesech. Obvinění proti ní vznesená jsou přitom výlučně za její aktivity v oblasti lidských práv, včetně ochrany žen protestujících proti nucenému nošení hidžábu a její otevřený nesouhlas s trestem smrti.