Proti Claudii bylo vzneseno další obvinění

Mexický generální prokurátor vznesl proti Claudii nové obvinění z trestného činu. Žena údajně řídila kradené auto, které měla využívat k páchání dalších zločinů. Prokurátor ale nepředložil žádné nové důkazy, aby obvinění podložil. Vztahuje se k neopodstatněným tvrzením příslušníků námořní pěchoty, podle kterých byla Claudia zatčena v ukradeném autě a ne ve svém domě. Výpověď mariňáků tak zůstává jediným důkazem, Claudia ale jejich verzi od počátku odmítá a svou výpověď podpořila svědectvím svých přátel a sousedů. V současné době tak Claudia čelí dvěma závažným obviněním: držení střelné zbraně a řízení kradeného auta za účelem páchání trestné činnosti. Amnesty International vyzývá generálního prokurátora, aby obě obvinění přezkoumal.

1.2.2018

Turecko: Taner Kiliç byl oficiálně volný jen pár hodin!

Tanera nakonec navzdory rozhodnutí soudu 31. ledna nepropustili z vězení. Dál za ním stojí víc než milion lidí ze 194 zemí.

5.1.2017

Rozsudek nad Petrem jaškem by měl být vynesen 9. 1.

6.12.2017

Násilné represe po volbách

Nejméně 13 lidí bylo údajně zabito, deset zadrženo a další zraněni v důsledku násilného potlačení protestů vyvolaných prezidentskými volbami v Hondurasu dne 26. listopadu. Z

27.10.2017

Pokuta pro Evdokii za sdílení článků - 19 tisíc korum

Evdokia dostala 18. října za sdélení článků pokutu v přepočtu 19 tisíc korun.