Půl milionu evropských podpisů pod peticí za uprchlíky ministrovi vnitra bylo předáno!

V pondělí se v Bruselu znovu sejdou čelní představitelé evropských států, aby řešili uprchlickou krizi. Za Česko pojedou ministr zahraničí Zaorálek a vnitra Chovanec.

Tomu jsme ve středu 15. července prostřednictvím jeho ředitele Odboru azylové a migrační politiky Tomáše Haišmana předali petici, ve které přes 500 000 Evropanů žádá evropské lídry, aby posílili záchranné operace ve Středozemním moři, zajistili bezpečné a legální cesty do Evropy pro ty, kteří potřebují mezinárodní ochranu, zaručili lidem přístup k řízení o mezinárodní ochraně a nespolupracovali v omezování migračních toků se zeměmi, které porušují lidská práva.

Z Česka se pod peticí sešlo 1190 podpisů a tématem se samozřejmě zabýváme dál. Děkujeme všem, kdo petici podpořili.

14.5.2018

iDnes: Kampaň Jsme fér nasbírala 68 000 podpisů!

17.11.2017

Počet uprchlíků roste, koncem loňského roku jich na světě bylo 66 milionů

Přes deset milionů lidí bylo v minulém roce nuceno opustit své domovy. Vyplývá to z výroční zprávy Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR). Bezmála třetina z nich odešla hledat azyl do zahraničí, ostatní zůstali vysídleni ve své domovině. Podle zprávy se tak momentálně z důvodů perzekuce, konfliktů, násilí a porušování lidských práv po světě pohybuje 65,6 milionů vysídlených lidí.

26.2.2018

Petice pro Taibeh předána!

V pondělí odpoledne (26. 2.) jsme předali na norské ambasádě v Praze celkem 2029 podpisů pod peticí proti absurdnímu vyhoštění Taibeh Abbasíové do Afghánistánu.

15.2.2018

Rok po migrační dohodě mezi Itálií a Libyí je čas vysvobodit tisíce lidí z hrozných podmínek

Lidé jsou drženi v nelidských libyjských detencích, kde je běžné špatné zacházení a mučení.