Půl milionu evropských podpisů pod peticí za uprchlíky ministrovi vnitra bylo předáno!

V pondělí se v Bruselu znovu sejdou čelní představitelé evropských států, aby řešili uprchlickou krizi. Za Česko pojedou ministr zahraničí Zaorálek a vnitra Chovanec.

Tomu jsme ve středu 15. července prostřednictvím jeho ředitele Odboru azylové a migrační politiky Tomáše Haišmana předali petici, ve které přes 500 000 Evropanů žádá evropské lídry, aby posílili záchranné operace ve Středozemním moři, zajistili bezpečné a legální cesty do Evropy pro ty, kteří potřebují mezinárodní ochranu, zaručili lidem přístup k řízení o mezinárodní ochraně a nespolupracovali v omezování migračních toků se zeměmi, které porušují lidská práva.

Z Česka se pod peticí sešlo 1190 podpisů a tématem se samozřejmě zabýváme dál. Děkujeme všem, kdo petici podpořili.

18.3.2019

Nenecháme Nasrín Sotudíovou trpět ve vězení!

Na íránské ambasádě jsme předali 6000 podpisů a upozornili na nesmyslnost vězení a bičování pro lidskoprávní právničku.

14.5.2018

iDnes: Kampaň Jsme fér nasbírala 68 000 podpisů!

26.2.2018

Petice pro Taibeh předána!

V pondělí odpoledne (26. 2.) jsme předali na norské ambasádě v Praze celkem 2029 podpisů pod peticí proti absurdnímu vyhoštění Taibeh Abbasíové do Afghánistánu.

28.8.2018

TOL: Albánie se chce postarat o uprchlíky z Itálie