Půl milionu evropských podpisů pod peticí za uprchlíky ministrovi vnitra bylo předáno!

V pondělí se v Bruselu znovu sejdou čelní představitelé evropských států, aby řešili uprchlickou krizi. Za Česko pojedou ministr zahraničí Zaorálek a vnitra Chovanec.

Tomu jsme ve středu 15. července prostřednictvím jeho ředitele Odboru azylové a migrační politiky Tomáše Haišmana předali petici, ve které přes 500 000 Evropanů žádá evropské lídry, aby posílili záchranné operace ve Středozemním moři, zajistili bezpečné a legální cesty do Evropy pro ty, kteří potřebují mezinárodní ochranu, zaručili lidem přístup k řízení o mezinárodní ochraně a nespolupracovali v omezování migračních toků se zeměmi, které porušují lidská práva.

Z Česka se pod peticí sešlo 1190 podpisů a tématem se samozřejmě zabýváme dál. Děkujeme všem, kdo petici podpořili.

17.11.2017

Počet uprchlíků roste, koncem loňského roku jich na světě bylo 66 milionů

Přes deset milionů lidí bylo v minulém roce nuceno opustit své domovy. Vyplývá to z výroční zprávy Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR). Bezmála třetina z nich odešla hledat azyl do zahraničí, ostatní zůstali vysídleni ve své domovině. Podle zprávy se tak momentálně z důvodů perzekuce, konfliktů, násilí a porušování lidských práv po světě pohybuje 65,6 milionů vysídlených lidí.

23.1.2017

Milion podpisů pro Edwarda!

Děkujeme všem za účast v Maratonu psaní dopisů. Pro Edwarda jsme shromáždili přes 1 milion podpisů a kampaň i po inauguraci nového prezidenta USA pokračuje.

15.12.2016

Sjednocení pro mír v Sýrii: Globální občanská společnost apeluje na členské státy OSN

9.2.2017

Keňa: Historické usnesení blokuje uzavření uprchlického tábora v Dadábu