Půl milionu evropských podpisů pod peticí za uprchlíky ministrovi vnitra bylo předáno!

V pondělí se v Bruselu znovu sejdou čelní představitelé evropských států, aby řešili uprchlickou krizi. Za Česko pojedou ministr zahraničí Zaorálek a vnitra Chovanec.

Tomu jsme ve středu 15. července prostřednictvím jeho ředitele Odboru azylové a migrační politiky Tomáše Haišmana předali petici, ve které přes 500 000 Evropanů žádá evropské lídry, aby posílili záchranné operace ve Středozemním moři, zajistili bezpečné a legální cesty do Evropy pro ty, kteří potřebují mezinárodní ochranu, zaručili lidem přístup k řízení o mezinárodní ochraně a nespolupracovali v omezování migračních toků se zeměmi, které porušují lidská práva.

Z Česka se pod peticí sešlo 1190 podpisů a tématem se samozřejmě zabýváme dál. Děkujeme všem, kdo petici podpořili.

23.8.2019

Deník: Rekord v počtu prohlídek za den. Disident Tichý skončil za petici ve vězení

10.6.2019

1 168 694 lidí po celém světě podepsaly petici za propuštění Nasrín Sotudíové z vězení.

Děkujeme za každý podpis!

18.3.2019

Nenecháme Nasrín Sotudíovou trpět ve vězení!

Na íránské ambasádě jsme předali 6000 podpisů a upozornili na nesmyslnost vězení a bičování pro lidskoprávní právničku.

20.2.2019

Vláda Nauru přijala zákon, který zásadně omezuje přísun zdravotnických prostředků pro uprchlíky

V reakci na zprávu, že vláda Nauru přijala zákon přísně omezující dodávky zdravotnických prostředků do Austrálie pro uprchlíky a žadatele o azyl, uvedla Meghna Abrahamová, ředitelka pro globální a tematické otázky Amnesty International: