MLADÍ SEVERO-KOREJCI PRAVDĚPODOBNĚ POPRAVENI

O dvou Severokorejcích, kteří byli spolu s dalšími sedmi zatčenými, násilně navráceni z Laosu do Severní Koreji v květnu 2013, se šíří informace, že byli popraveni. Zbytek deportované skupiny byl přemístěn do vězeňského tábora, kde můžou čelit riziku mučení, nucených prací a jiného špatného zacházení a v neposlední řadě také smrti.
Moon Chul a další nejmenovaná osoba byli údajně popraveni v srpnu či září roku 2014 podle informací neziskové organizace “Forget-me-not” (Nezapomeň na mě), která poskytuje vzdělání Severokorejcům, kteří se přemístí do Jižní Koreji. O sedmi zbývajících mladých lidech, kteří byli také násilně navráceni z Laosu, kolují infomormace, že byli převezeni do kempu Kaechon zaměřeného na politické vězně, jinak též známý jako Tábor 14, kde mohou čelit riziku mučení, nucených prací, podvýživě, nehygienickým životním podmínkám a dalším způsobům špatného zacházení.
V červnu 2013 se mladí Severokorejci objevili v televizním programu v Severní Koreji, kde byli spatřeni, jak hovoří  o jejich zažitkách mimo rodnou zem, a kterak prohlašují, jak byli uneseni a odvlečeni do Jižní Koreji a jak  jsou “štastní, že byli zachráneni a navráceni zpět do Severní Koreje.” Toto souhlasí s dalšími zprávami Severokorejců, kteří byli násilně navráceni zpět do vlasti a byli donuceni podat falešné svěděctví v podobných rozhovorech. Tyto výpovědí slouží k propagandě a k zastrašování ostatních, kteří by zvažovali překročení hranic.

20.3.2019

Giyas Ibrahimov a Bayram Mammadov, mladí aktivisté z Ázerbájdžánu jsou konečně na svobodě!

Mladí aktivisté byli propuštěni na základě prezidentské milosti udělené 16. března 2019.

17.12.2018

Arzhang Davoodi

Arzhang Davoodi (65 let), si zlomil obě nohy a vážně poranil rameno poté, co byl ve vězení zbit a strčen ze schodů.

10.10.2018

Vlády musí skoncovat s krutostí trestu smrti a podniknout kroky směřující k úplnému zrušení

10. říjen je od roku 2002 Světovým dnem boje proti trestu smrti.

27.2.2019

Venezuela: hlad, trest a strach – praktiky úřadů Nicoláse Madura

Nepřiměřená síla a svévolné zadržení stovek lidí včetně mladistvých. To je výsledek eskalace represe ve Venezuele po protestech, které v zemi proběhly na konci ledna.