Protesty ve vesnici Nabí Sálih stále pokračují

Protesty ve vesnici Nabí Sálih stále pokračují, konají se pravidelně každý týden. Na konci srpna vzbudil pozornost incident, při kterém měl izraelský voják napadnout dvanáctiletého chlapce. Podle vyjádření armády Muhammed Tamini házel na její stanoviště kameny a zasahující voják údajně nevěděl, že se jedná o nezletilého. Obyvatelé vesnice naopak nařčení z házení kamení odmítají. Je evidentní, že napětí v oblasti neustává.

1.3.2017

Slovensko: vládě hrozí sankce EU

Slovensko stále selhává v zabezpečení rovného přístupu ke vzdělávání romských dětí.

26.2.2017

Ildar Dadin propuštěn!

Skvělá zpráva! Nejvyšší soud zrušil rozsudek pro Ildara Dadina a rozhodl, že musí být propuštěn. K propuštění došlo v neděli 26. února a podle svých slov Ildar do poslední chvíle nevěděl o propuštění, protože nebyl předtím o rozsudku nijak informován. Po propuštění se setkal se svou ženou Anastasií, její sestrou, přáteli a novináři.

25.4.2016

Politicky motivovaná trestní stíhání demonstrantů z Blatného náměstí stále pokračují

18.12.2016

Nutné prošetření zpráv o týrání a chladnokrevného zabíjení vesničanů iráckými silami poblíž Mosulu

Irácké autority musí naléhavě vyšetřit zprávy, že bojovníci oblečení v uniformách irácké federální policie mučili a mimosoudně popravili obyvatele ve vesnici jižně od Mosulu, kterou obsadili, řekla Amnesty International.