Protesty ve vesnici Nabí Sálih stále pokračují

Protesty ve vesnici Nabí Sálih stále pokračují, konají se pravidelně každý týden. Na konci srpna vzbudil pozornost incident, při kterém měl izraelský voják napadnout dvanáctiletého chlapce. Podle vyjádření armády Muhammed Tamini házel na její stanoviště kameny a zasahující voják údajně nevěděl, že se jedná o nezletilého. Obyvatelé vesnice naopak nařčení z házení kamení odmítají. Je evidentní, že napětí v oblasti neustává.

3.7.2017

Liu Sia-po stále ve vězení

Velmi smutná zpráva přichází z Číny. U Liu Sia-po se rozvinula rakovina jater. Nyní je v nemocnici, přesto není, ani podmínečně, propuštěn. Rodina trvá na léčbě mimo vězení a Amnesty nadále tlačí na urychlené bezpodmínečné propuštění.

1.3.2017

Slovensko: vládě hrozí sankce EU

Slovensko stále selhává v zabezpečení rovného přístupu ke vzdělávání romských dětí.

26.2.2017

Ildar Dadin propuštěn!

Skvělá zpráva! Nejvyšší soud zrušil rozsudek pro Ildara Dadina a rozhodl, že musí být propuštěn. K propuštění došlo v neděli 26. února a podle svých slov Ildar do poslední chvíle nevěděl o propuštění, protože nebyl předtím o rozsudku nijak informován. Po propuštění se setkal se svou ženou Anastasií, její sestrou, přáteli a novináři.

25.4.2016

Politicky motivovaná trestní stíhání demonstrantů z Blatného náměstí stále pokračují