Protesty ve vesnici Nabí Sálih stále pokračují

Protesty ve vesnici Nabí Sálih stále pokračují, konají se pravidelně každý týden. Na konci srpna vzbudil pozornost incident, při kterém měl izraelský voják napadnout dvanáctiletého chlapce. Podle vyjádření armády Muhammed Tamini házel na její stanoviště kameny a zasahující voják údajně nevěděl, že se jedná o nezletilého. Obyvatelé vesnice naopak nařčení z házení kamení odmítají. Je evidentní, že napětí v oblasti neustává.

15.1.2018

Izrael: Mladá palestinská aktivistka Ahed Tamimiová musí být propuštěna

Izrael musí propustit 16letou palestinskou aktivistku, který by mohla čelit až desetiletému vězení kvůli hádce s izraelskými vojáky na okupovaném Západním břehu.

8.1.2018

Írán: Zastavte tvrdé zákroky a vyšetřete smrt demonstrantů

Íránské úřady musí zajistit právo na pokojný protest, vyšetřovat zprávy o tom, že bezpečnostní síly nezákonně používají střelné zbraně proti neozbrojeným demonstrantům a chránit stovky zadržených před mučením a jiným špatným zacházením.

24.7.2017

ČTK: Problémy se segregací ve školství stále trvají

3.7.2017

Liu Sia-po stále ve vězení

Velmi smutná zpráva přichází z Číny. U Liu Sia-po se rozvinula rakovina jater. Nyní je v nemocnici, přesto není, ani podmínečně, propuštěn. Rodina trvá na léčbě mimo vězení a Amnesty nadále tlačí na urychlené bezpodmínečné propuštění.