Čínská policie opět střílela do tibetských mnichů

Protesty proti čínské nadvládě Tibetu neustávají. Za zmínku stojí například protesty z prosince roku 2014 v oblasti  S'-čchuan, které následovaly sérii upálení na znamení nesouhlasu s čínskou vládou. Policie začala do pokojného davu pálit, několik mnichů zranila. Použit byl také slzný plyn. Letos v červenci bylo hlášeno zatím poslední upálení, a to v prefektuře Kyegudo. Došlo k němu den poté, co americké ministerstvo zahraničí ústy Johna Kerryho vyzvalo čínskou vládu k dodržování lidských práv v Tibetu a k pokračování dialogu o jeho autonomiii. Himalájská oblast je pod kontrolou čínských autorit od roku 1950, kdy ji "mírově osvobodila" čínská armáda.

18.2.2019

Amnesty Hlas pro Tibet

15.2.2019

Dobrá zpráva: Případ polských žen se bude znovu vyšetřovat

Varšavský soud nařídil, aby bylo obnoveno vyšetřování se 14 polskými ženami.

14.2.2019

Krym: YouTube by se neměl podvolit nezákonným požadavkům Ruska

V reakci na zprávy, že ruský mediální regulátor Roskomnadzor nařídil, aby platforma pro hosting videí YouTube odstranila video o vězni svědomí a krymském obránci lidských práv Emir-Useinu Kukuovi , ředitelka Amnesty International Ukrajina Oksana Pokalčuková uvedla:

7.2.2019

Lidovky.cz: Izrael omezuje vstup neziskovek do země kvůli Palestině