V Alfredině případu bylo zahájeno vyšetřování policistů!

Obvinění z mučení Alfredy je v současné době vyšetřováno odborem vnitřních záležitostí filipínské národní policie (IAS), který má na starosti provádění vyšetřování policejních příslušníků, stížností, shromažďování důkazů a výslechy policistů čelících administrativním obviněním. Obdrželi jsme informaci, že vrchní vyšetřovatel obdržel v březnu dopis od Amnesty International - zřejmě od dvou nebo tří našich členů - a že právě díky tomu bylo vyšetřování zahájeno. Ve dnech 11. a 18. června, po několika předběžných šetřeních provedených IAS, došlo ke slyšení se čtyřmi policisty, kteří se měli dopustit vážného pochybení a nesrovnalostí při výkonu služby. Policisté byli také v souvislosti s případem Alfredina zatčení vyslýchaní kvůli zdržování při předání zadržených osob soudním orgánům.

25.5.2018

Brazílie: Úřady nesmí nechat masakr z Pau D'Arco bez potrestání

Brazilské úřady musí vyřešit rok staré zabití deseti aktivistů za práva na půdu vojenskými a civilními policisty ve městě Pau D'Arco.

11.6.2018

Turecko: Středoškoláci protestující proti špatné kvalitě vzdělání tvrdě potlačeni

Amnesty vyzývá odpovědné úřady - okamžitě prošetřete obvinění z mučení demonstrujících studentů.

21.2.2018

Etiopie: Eskinder Nega propuštěn!

Minulý týden etiopský novinář a vězeň svědomí Amnesty International Eskinder Nega vyšel z vězení jako svobodný člověk, když jemu a dalším 745 vězňům udělili vládní milost. 25. března byl znoviu vzat do vazby, nicméně 5. dubna 2018 se stal znovu volným.

9.11.2017

Vývoj případu - listopad 2017

V současné době je případ posuzován Regionálním státním zastupitelstvím ve Varšavě. Případ nadále sledujeme.