V Alfredině případu bylo zahájeno vyšetřování policistů!

Obvinění z mučení Alfredy je v současné době vyšetřováno odborem vnitřních záležitostí filipínské národní policie (IAS), který má na starosti provádění vyšetřování policejních příslušníků, stížností, shromažďování důkazů a výslechy policistů čelících administrativním obviněním. Obdrželi jsme informaci, že vrchní vyšetřovatel obdržel v březnu dopis od Amnesty International - zřejmě od dvou nebo tří našich členů - a že právě díky tomu bylo vyšetřování zahájeno. Ve dnech 11. a 18. června, po několika předběžných šetřeních provedených IAS, došlo ke slyšení se čtyřmi policisty, kteří se měli dopustit vážného pochybení a nesrovnalostí při výkonu služby. Policisté byli také v souvislosti s případem Alfredina zatčení vyslýchaní kvůli zdržování při předání zadržených osob soudním orgánům.

15.2.2019

Dobrá zpráva: Případ polských žen se bude znovu vyšetřovat

Varšavský soud nařídil, aby bylo obnoveno vyšetřování se 14 polskými ženami.

22.1.2019

Rusko: První trestní případ v rámci zákona o "nežádoucích organizacích" znamená novou úroveň represe

Obránkyně lidských práv Anastasia Ševčenková je v ohrožení!

25.5.2018

Brazílie: Úřady nesmí nechat masakr z Pau D'Arco bez potrestání

Brazilské úřady musí vyřešit rok staré zabití deseti aktivistů za práva na půdu vojenskými a civilními policisty ve městě Pau D'Arco.

11.6.2018

Turecko: Středoškoláci protestující proti špatné kvalitě vzdělání tvrdě potlačeni

Amnesty vyzývá odpovědné úřady - okamžitě prošetřete obvinění z mučení demonstrujících studentů.