V Alfredině případu bylo zahájeno vyšetřování policistů!

Obvinění z mučení Alfredy je v současné době vyšetřováno odborem vnitřních záležitostí filipínské národní policie (IAS), který má na starosti provádění vyšetřování policejních příslušníků, stížností, shromažďování důkazů a výslechy policistů čelících administrativním obviněním. Obdrželi jsme informaci, že vrchní vyšetřovatel obdržel v březnu dopis od Amnesty International - zřejmě od dvou nebo tří našich členů - a že právě díky tomu bylo vyšetřování zahájeno. Ve dnech 11. a 18. června, po několika předběžných šetřeních provedených IAS, došlo ke slyšení se čtyřmi policisty, kteří se měli dopustit vážného pochybení a nesrovnalostí při výkonu služby. Policisté byli také v souvislosti s případem Alfredina zatčení vyslýchaní kvůli zdržování při předání zadržených osob soudním orgánům.

23.3.2020

Na 250 000 lidí podpořilo amazonské ženy podpisem petice

Amnesty International a členky Spolku amazonských žen předaly petici s více než 250 000 podpisy ze 168 zemí řediteli pro lidská práva generální prokuratury Danielu Eduardo Vejar Sánchezovi.

20.5.2020

Lidé žádali spravedlivost pro Marielle

Aktivisté oblečeni v obřích otazníků, s transparenty s nápisy: Kdo nařídil zabít Mariell a proč? prošli ulicemi Ria de Janeira.

10.2.2020

Tanerovi hrozí až 15 let ve vězení. Rozsudek padne 19.2.

Státní zastupitelství během 10 soudních přelíčení nevneslo do případu žádný posun.

18.7.2019

Mexická policie začala vyšetřovat Soberanesovu vraždu

Generální prokurátor státu Morelos zahájil vyšetřování trestného činu vraždy Samira Florese Soberanese.