V Alfredině případu bylo zahájeno vyšetřování policistů!

Obvinění z mučení Alfredy je v současné době vyšetřováno odborem vnitřních záležitostí filipínské národní policie (IAS), který má na starosti provádění vyšetřování policejních příslušníků, stížností, shromažďování důkazů a výslechy policistů čelících administrativním obviněním. Obdrželi jsme informaci, že vrchní vyšetřovatel obdržel v březnu dopis od Amnesty International - zřejmě od dvou nebo tří našich členů - a že právě díky tomu bylo vyšetřování zahájeno. Ve dnech 11. a 18. června, po několika předběžných šetřeních provedených IAS, došlo ke slyšení se čtyřmi policisty, kteří se měli dopustit vážného pochybení a nesrovnalostí při výkonu služby. Policisté byli také v souvislosti s případem Alfredina zatčení vyslýchaní kvůli zdržování při předání zadržených osob soudním orgánům.

27.6.2017

Sinopsis k případu Siao-po

19.7.2016

Turecko po 15. červenci na důležité křižovatce

Po pokusu o převrat a následujících tvrdých opatřeních je dodržování lidských práv v Turecku ve vážném ohrožení.

30.6.2016

Neziskovky vyzývají OSN: zastavte členství Saúdské Arábie v Radě pro lidská práva!

Amnesty International a Human Rights Watch poukazují na lidskoprávní problémy, které se neslučují s členstvím v Radě.

17.7.2016

Reakce Amnesty na Chilcotův report

Salil Shetty komentuje zjištění britské komise o (ne)oprávněnosti britského zásahu v Iráku v roce 2003.