V Alfredině případu bylo zahájeno vyšetřování policistů!

Obvinění z mučení Alfredy je v současné době vyšetřováno odborem vnitřních záležitostí filipínské národní policie (IAS), který má na starosti provádění vyšetřování policejních příslušníků, stížností, shromažďování důkazů a výslechy policistů čelících administrativním obviněním. Obdrželi jsme informaci, že vrchní vyšetřovatel obdržel v březnu dopis od Amnesty International - zřejmě od dvou nebo tří našich členů - a že právě díky tomu bylo vyšetřování zahájeno. Ve dnech 11. a 18. června, po několika předběžných šetřeních provedených IAS, došlo ke slyšení se čtyřmi policisty, kteří se měli dopustit vážného pochybení a nesrovnalostí při výkonu služby. Policisté byli také v souvislosti s případem Alfredina zatčení vyslýchaní kvůli zdržování při předání zadržených osob soudním orgánům.

9.11.2017

Vývoj případu - listopad 2017

V současné době je případ posuzován Regionálním státním zastupitelstvím ve Varšavě. Případ nadále sledujeme.

4.10.2017

Referendum v Katalánsku: Amnesty International odsuzuje nadměrné použití síly

Pozorovatelé Amnesty potvrzují nebezpečné a nevhodné použití prostředků pro potírání nepokojů, včetně bití bezbranných lidí, kteří nekladou žádný odpor. Požaduje rychlé, důkladné a nestranné vyšetřování událostí.

8.8.2017

Ali Feruz zatím vydán nebude