Odpověď ministra vnitra Milana Chovance ve věci přijetí syrských uprchlíků

AI ČR získala vyjádřená ministra vnitra ze dne 10. 7. 2014, kterému naši petici předal k řešení premiér Bohuslav Sobotka. Z vyjádření citujeme podstatnou část: "Za ministerstvo vnitra odkazuji na dopis, který jsem již zasílal Vaší organizaci k této problematice v dubnu tohoto roku. Jak jsem psal již v dubnu, ministerstvo vnitra je připraveno v takto strukturované pomoci syrským uprchlíkům pokračovat i nadále, a dostát tak svým závazkům v oblasti solidarity se státy zasaženými touto uprchlickou vlnou. Ministerstvo vnitra však nadále zastává názor, že Česká republika není a nebude pro syrské uprchlíky vnímána jako země cílová, a navrhované programy by tak v případě České republiky vysoce pravděpodobně skončily sekundární migrací do některé ze zemí, v nichž je dostatečně silná syrská diaspora. Z tohoto důvodu se Česká republika zatím neplánuje většího přesídlování syrských uprchlíků účastnit."

5.1.2017

SYRSKÁ UPRCHLICKÁ KRIZE V ČÍSLECH

Nejnovější čísla a fakta o syrské krizi optikou uprchlictví.

8.2.2017

Události ČT o popravách v syrských vězeních

12.9.2016

BBC: Situace syrských uprchlíků v Libanonu se ještě zhoršuje - stát zpřísňuje zákony

15.12.2015

Vřelé uvítání ve Velké Británii změnilo syrským uprchlíkům život

Rodina syrských uprchlíků přišla o domov, zatímco bojovala s vážnou nemocí. Poté, co se usadila ve Spojeném království, jí začal nový život.