Odpověď ministra vnitra Milana Chovance ve věci přijetí syrských uprchlíků

AI ČR získala vyjádřená ministra vnitra ze dne 10. 7. 2014, kterému naši petici předal k řešení premiér Bohuslav Sobotka. Z vyjádření citujeme podstatnou část: "Za ministerstvo vnitra odkazuji na dopis, který jsem již zasílal Vaší organizaci k této problematice v dubnu tohoto roku. Jak jsem psal již v dubnu, ministerstvo vnitra je připraveno v takto strukturované pomoci syrským uprchlíkům pokračovat i nadále, a dostát tak svým závazkům v oblasti solidarity se státy zasaženými touto uprchlickou vlnou. Ministerstvo vnitra však nadále zastává názor, že Česká republika není a nebude pro syrské uprchlíky vnímána jako země cílová, a navrhované programy by tak v případě České republiky vysoce pravděpodobně skončily sekundární migrací do některé ze zemí, v nichž je dostatečně silná syrská diaspora. Z tohoto důvodu se Česká republika zatím neplánuje většího přesídlování syrských uprchlíků účastnit."

25.5.2020

Debata o přijetí nedoprovázených dětských uprchlíků z řeckých táborů

Fakta a čísla k současnému apelu na přijetí opuštěných dětí z uprchlických táborů.

10.1.2020

Dostali jsme odpověď od hongkongské vlády

Hongkongská vláda zareagovala na naši petici:

29.3.2019

ČT o kauze syrských sirotků

20.3.2019

Třetí výročí přijetí dohody o navracení migrantů mezi EU a Tureckem

U příležitosti 3. výročí přijetí dohody mezi EU a Tureckem promítla Amnesty na jednu ze stěn Akropole vzkaz: „Lidskost především“. Ten má evropským lídrům připomenout situaci tisíců migrantů a uprchlíků držených v příšerných podmínkách na řeckých ostrovech v nejistotě, co s nimi bude dál.