Americká vláda musí zastavit prodej zbraní do Izraele

Od začátku izraelské vojenské operace “Ochranná hrana” zahynulo více než 1 869 Palestinců, asi 10 000 jich bylo zraněno a stovky tisíc byly nuceny opustit své domovy. OSN odhaduje, že 1 380 zabitých Palestinců byli civilisté, mezi nimi přes 400 dětí a více než 200 žen. Mnoho další lidí v Palestině zůstalo bez střechy nad hlavou, neboť jejich domovy byly izraelskými útoky zničeny nebo značně poškozeny. Na straně Izraele dosud zahynulo 64 vojáků, dva civilisté a také jeden pracovník z Thajska. Palestinské ozbrojené skupiny vypustily na izraelské civilní objekty nesčetné množství raket, jejichž nevybíravé použití porušuje mezinárodní právo. Amnesty International volá po okamžitém zastavení těchto útoků a zároveň apeluje na USA, aby zastavily prodej a vývoz zbraní využívaných izraelskými bezpečnostními složkami k páchání závažného porušování mezinárodního práva včetně válečných zločinů.

17.7.2016

Reakce Amnesty na Chilcotův report

Salil Shetty komentuje zjištění britské komise o (ne)oprávněnosti britského zásahu v Iráku v roce 2003.

15.7.2016

Vlna brutálních represí v Egyptě: stovky zmizelých a mučených lidí

Egyptská národní bezpečnostní agentura unáší, mučí a násilně nechává zmizet lidi ve snaze zastrašit své oponenty. Nová výzkumná zpráva Amnesty upozorňuje na prudký nárůst násilných zmizení od roku 2015.

11.7.2016

Aktuálně.cz o Amnesty aplikaci pro Rio

30.6.2016

Neziskovky vyzývají OSN: zastavte členství Saúdské Arábie v Radě pro lidská práva!

Amnesty International a Human Rights Watch poukazují na lidskoprávní problémy, které se neslučují s členstvím v Radě.