Americká vláda musí zastavit prodej zbraní do Izraele

Od začátku izraelské vojenské operace “Ochranná hrana” zahynulo více než 1 869 Palestinců, asi 10 000 jich bylo zraněno a stovky tisíc byly nuceny opustit své domovy. OSN odhaduje, že 1 380 zabitých Palestinců byli civilisté, mezi nimi přes 400 dětí a více než 200 žen. Mnoho další lidí v Palestině zůstalo bez střechy nad hlavou, neboť jejich domovy byly izraelskými útoky zničeny nebo značně poškozeny. Na straně Izraele dosud zahynulo 64 vojáků, dva civilisté a také jeden pracovník z Thajska. Palestinské ozbrojené skupiny vypustily na izraelské civilní objekty nesčetné množství raket, jejichž nevybíravé použití porušuje mezinárodní právo. Amnesty International volá po okamžitém zastavení těchto útoků a zároveň apeluje na USA, aby zastavily prodej a vývoz zbraní využívaných izraelskými bezpečnostními složkami k páchání závažného porušování mezinárodního práva včetně válečných zločinů.

19.2.2019

Izrael/Palestina: Online rezervační weby podporují rozšiřování osad a profitují z válečných zločinů

Airbnb, Booking.com, Expedia a TripAdvisor aktivně přispívají k porušování lidských práv Palestinců a Palestinek.

16.11.2018

Gaza: Boj mezi Izraelem a palestinskými ozbrojenými skupinami eskaluje. Je nutné ochránit civilisty!

Obyvatelé zažili na začátku týdne největší boje ozbrojeného konfliktu od roku 2014.

14.5.2018

Izrael/Palestina: Střelba v pásmu Gazy poukazuje na nadměrné použití síly ze strany Izraele

Před 70 lety vznikl stát Izrael. USA přesídlily svou ambasádu do Jeruzaléma. Palestinci protestují. Násilí eskaluje.