Americká vláda musí zastavit prodej zbraní do Izraele

Od začátku izraelské vojenské operace “Ochranná hrana” zahynulo více než 1 869 Palestinců, asi 10 000 jich bylo zraněno a stovky tisíc byly nuceny opustit své domovy. OSN odhaduje, že 1 380 zabitých Palestinců byli civilisté, mezi nimi přes 400 dětí a více než 200 žen. Mnoho další lidí v Palestině zůstalo bez střechy nad hlavou, neboť jejich domovy byly izraelskými útoky zničeny nebo značně poškozeny. Na straně Izraele dosud zahynulo 64 vojáků, dva civilisté a také jeden pracovník z Thajska. Palestinské ozbrojené skupiny vypustily na izraelské civilní objekty nesčetné množství raket, jejichž nevybíravé použití porušuje mezinárodní právo. Amnesty International volá po okamžitém zastavení těchto útoků a zároveň apeluje na USA, aby zastavily prodej a vývoz zbraní využívaných izraelskými bezpečnostními složkami k páchání závažného porušování mezinárodního práva včetně válečných zločinů.

19.9.2016

Výzva vládě ČR: Saúdská Arábie nemůže porušovat mezinárodní právo

V Ženevě se v září 2016 konalo 33. zasedání Rady OSN pro lidská práva. Amnesty International proto apeluje na vládu České republiky, aby podpořila výzvu k přezkoumání případů porušování lidských práv v Jemenu a zaslala jí níže uvedený dopis.

26.8.2016

Vývoz zbraní z ČR za rok 2015: víc než polovina do zemí s represivním režimem!

Amnesty analyzuje výroční zprávu Ministerstva průmyslu a obchodu ČR.

19.8.2016

Horizont ČT24: rozhovor o mučení vězňů v Sýrii

18.8.2016

Sýrie: šokující zpráva o týrání, nelidských podmínkách a hromadných úmrtích ve vládních věznicích

V syrských věznicích a detencích umírá 300 lidí měsíčně. Mnozí jsou umučeni.