15 uprchlíků se mělo léčit v ČR. Vláda o návrhu nakonec ani nehlasovala

Na konci října rozhodla vláda, že v rámci humanitárního programu Medevac vyšle do Jordánska dva lékařské týmy. Původní návrh počítal s tím, že se část zraněných bude léčit v Česku, o této části se ale nakonec nehlasovalo. Lékaři mělo býtvybráno 15 nemocných a jejich rodinných příslušníků, kteří se měli přijet léčit do ČR. Jednání ale bylo nakonec odloženo, MV nevydalo žádnou oficiální zprávu a Milan Chovanec, který o těchto uprchlících mluvil jako o potenciální hrozbě, nijak neosvětlil, jak k tomuto názoru došel, když všichni prošli několikanásobným výběrem ze strany UNHCR, MV a v poslední fázi i lékařů.

31.1.2019

Sýrie povolila evakuaci raněných

20.6.2018

Statisíce rohingských uprchlíků v Bangladéši v ohrožení kvůli povodním

U příležitosti Mezinárodního dne uprchlíků vyzvala Amnesty International mezinárodní společenství, aby urychlilo pomoc pro více než 900 000 rohingských uprchlíků, kteří v Bangladéši čelí problémům v důsledku monzunových dešťů.

23.1.2018

Postupný návrat rohingských uprchlíků do Barmy se odkládá

Postupný návrat rohingských uprchlíků z Bangladéše zpět do Barmy, který měl proběhnout koncem ledna 2018 byl podle prohlášení bangladéšských úřadů zatím odložen.

9.11.2017

DVTV: S antropologem o situaci syrských uprchlíků v Libanonu