Amnesty zve na demonstraci před Úřad vlády ČR

Amnesty International se u příležitosti Mezinárodního dne migrantů připojuje k  prohlášení Konsorcianevládních organizací pracujících s migranty "Musí syrské děti čekat na svého Wintona" a k demonstraci za přijetí syrských uprchlíků, která se uskuteční od 16h před Úřadem vlády ČR. V jejím rámci se uskuteční i performance Amnesty International ve spolupráci se Spitfire Company nazvaná Pevnost bez hranic, která je zaměřena na problematiku uprchlictví.

28.5.2020

Honduraská vláda poskytla ochranu členům COPINH

Organizace COPINH (Občanská rada lidových a domorodých organizací Hondurasu), která ještě v loňském roce hlásila četné útoky na své členy konečně získala podporu honduraské vlády, která jim od ledna 2020 slíbila ochranu před dalšími útoky.

10.1.2020

Dostali jsme odpověď od hongkongské vlády

Hongkongská vláda zareagovala na naši petici:

30.7.2019

ČT:„Moskevský teror,“ píše o zásahu na demonstraci Novaja gazeta. Hromadné zatýkání odsoudila i česká diplomacie

14.10.2019

V Polsku přituhuje. Výsledky právě proběhlých parlamentních voleb ukážou, jak moc

Amnesty zdokumentovala řadu oblastí, ve kterých se Poláci v současné době potýkají s lidskoprávními problémy - ve kterých #prituhuje.