Norský ministr slíbil změnu v přístupu k transsexuálům

Úspěch

Norský ministr pro evropské záležitosti slíbil na základě Maratonu systémovou změnu v přístupu k transsexuálním lidem. “Upřímně věřím, že Maraton psaní dopisů prosadí změny, o které usilujeme. Norská vláda teď zdá se rozumí, o co jde. Mám zprávy o tom, že byla vytvořena pracovní skupina čtyř ministrů, která nyní pracuje na uznání postavení transsexuálních lidí,“ říká sama John Jeanette.

20.12.2017

Barma: „Pobuřující“ odmítnutí přístupu nejvyšším představitelům OSN

Jako reakci na zprávu, že orgány Barmy odmítly přístup zvláštnímu zpravodaji OSN Yanghee Leeovi, James Gomez, ředitel Amnesty International pro jihovýchodní Asii a Pacifik, řekl: „Barmská armáda tvrdí, že v posledních měsících nedělá nic špatného. Pokud ano, úřady by neměly mít co skrývat – proč tedy odmítají přístup nezávislým a nestranným vyšetřovatelům?“

15.2.2018

Rok po migrační dohodě mezi Itálií a Libyí je čas vysvobodit tisíce lidí z hrozných podmínek

Lidé jsou drženi v nelidských libyjských detencích, kde je běžné špatné zacházení a mučení.

17.10.2017

Detence a deportace syrských uprchlíků: Na hraně mezinárodního práva

17.1.2018

Co je to vlastně ta inkluze? Základní fakta v kostce

Inkluzi u nás zavedl už zákon z roku 2005. Proč se tedy o ní tak vášnivě diskutuje teď a proč je to tak žhavé téma, které vzbuzuje tolik emocí? A co dalšího potřebujete o inkluzi vědět? Zde jsou základní fakta, která vám umožní udělat si kvalifikovaný názor.