Norský ministr slíbil změnu v přístupu k transsexuálům

Úspěch

Norský ministr pro evropské záležitosti slíbil na základě Maratonu systémovou změnu v přístupu k transsexuálním lidem. “Upřímně věřím, že Maraton psaní dopisů prosadí změny, o které usilujeme. Norská vláda teď zdá se rozumí, o co jde. Mám zprávy o tom, že byla vytvořena pracovní skupina čtyř ministrů, která nyní pracuje na uznání postavení transsexuálních lidí,“ říká sama John Jeanette.

1.3.2017

Slovensko: vládě hrozí sankce EU

Slovensko stále selhává v zabezpečení rovného přístupu ke vzdělávání romských dětí.

2.2.2017

Petr Jašek odsouzen na 20 let!

Soud v Chartúmu odsoudil 29. ledna Petra Jaška ke 20 letům odnětí svobody.

4.2.2016

Světoví lídři musí v Londýně předložit ambiciózní dohodu

Světoví lídři v Londýně se musí na konferenci o Sýrii zavázat k nové ambiciózní a transformační multimiliardové dohodě pro syrské uprchlíky a pro země, které je v oblasti hostí. Apeluje na to koalice více než devadesáti humanitárních a lidskoprávních organizací.

26.1.2016

Dopis od předsedy vlády ČR Bohuslava Sobotky

Dne 14. ledna 2016 byla předsedovi vlády České republiky Bohuslavu Sobotkovi předána ministrem pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiřím Dienstbierem naše petice, ve které více než devět tisíc podepsaných signatářů vyzývá Vládu ČR k bezodkladnému přijetí „Úmluvy Rady Evropy o prevenci a potírání násilí vůči ženám a domácího násilí“.