Norský ministr slíbil změnu v přístupu k transsexuálům

Úspěch

Norský ministr pro evropské záležitosti slíbil na základě Maratonu systémovou změnu v přístupu k transsexuálním lidem. “Upřímně věřím, že Maraton psaní dopisů prosadí změny, o které usilujeme. Norská vláda teď zdá se rozumí, o co jde. Mám zprávy o tom, že byla vytvořena pracovní skupina čtyř ministrů, která nyní pracuje na uznání postavení transsexuálních lidí,“ říká sama John Jeanette.

2.4.2019

Atena Daemiová, íránská bojovnice za ochranu lidských práv, byla odsouzena k 7letům odnětí svobody během 15 minutového stání.

Provinění? Nenásilné projevy na sociálních sítí a rozdávání letáčků podporující zrušení trestu smrti.

12.3.2019

Írán: 33 let ve vězení a 148 ran bičem pro Nasrín Sotudíovou

Nasrín Sotudíovou odsoudili k 33letému trestu ve vězení a 148 ranám bičem. Na svém facebookovém profilu to uvedl její manžel Reza Khandan.

27.12.2017

Rafis Kašapov je na svobodě

Dne 27. prosince 2017 byl tatarský aktivista Rafis Kašapov propuštěn z vězení poté, co si odpykal tříletý trest. Ten si vysloužil za kritiku ruského prezidenta Vladimira Putina a vládu Ruské federace, zejména kvůli jejich současnému přístupu k Ukrajině.

15.2.2018

Rok po migrační dohodě mezi Itálií a Libyí je čas vysvobodit tisíce lidí z hrozných podmínek

Lidé jsou drženi v nelidských libyjských detencích, kde je běžné špatné zacházení a mučení.