Norský ministr slíbil změnu v přístupu k transsexuálům

Úspěch

Norský ministr pro evropské záležitosti slíbil na základě Maratonu systémovou změnu v přístupu k transsexuálním lidem. “Upřímně věřím, že Maraton psaní dopisů prosadí změny, o které usilujeme. Norská vláda teď zdá se rozumí, o co jde. Mám zprávy o tom, že byla vytvořena pracovní skupina čtyř ministrů, která nyní pracuje na uznání postavení transsexuálních lidí,“ říká sama John Jeanette.

24.6.2020

Vězeň svědomí se nesmí setkat s rodinou

Huang Qi i nadále trpí vážnými zdravotními potížemi a bez přístupu k právníkovi, kterého si zvolí, nebo k jeho rodině, hrozí mu reálné riziko mučení nebo jiného špatného zacházení.

9.2.2020

Afghánistán: Uplatňujte zákon o přístupu k informacím!

Afghánská vláda musí respektovat, chránit a naplňovat právo na informace.

19.11.2019

Ministr zahraničí Tomáš Petříček k současné situaci v Hongkongu

"Šokující násilí v Hongkongu nic nevyřeší! Je nutné chránit základní svobody, včetně svobody shromažďování, ale také zajistit dodržování práva. Násilí by nemělo projít beztrestně ani policistům či vojákům, ani demonstrujícím. S protestujícími je třeba mluvit a přitom respektovat hongkongskou ústavu včetně autonomie - to by měli vědět i v Pekingu."

2.4.2019

Atena Daemiová, íránská bojovnice za ochranu lidských práv, byla odsouzena k 7letům odnětí svobody během 15 minutového stání.

Provinění? Nenásilné projevy na sociálních sítí a rozdávání letáčků podporující zrušení trestu smrti.