Příbuzní zadržených aktivistů se setkali s týmem Amnesty

Manželka Ebrahima Sharifa, syna Hassana Mshaima, sdělila Amnesty: „Děkujeme Amnesty International. Bahrajn se netěší mezinárodnímu zájmu, a já doufám, že Amnesty bude pokračovat v budování povědomí o situaci v Bahrajnu. Stále máme oběti, vězeňské podmínky nejsou lepší a věznice jsou přeplněné, takže cokoliv, s čím Amnesty může pomoci, je pro nás moc důležité. Máme hluboký respekt, obdiv a uznání vůči zaměstnancům a členům Amnesty International.“
Syn Hassana Mshima bahrajnskému týmu vypověděl, že od ledna je jeho otci poskytována každý týden fyzioterapie.
Syn Hassana Jawada přesto hodnotí zdravotní stav otce jako velmi špatný. V důsledku mučení prý stále trpí závratěmi a není schopen sedět déle jak 20 minut. „Jsem velmi šťastný a vděčný za práci Amnesty International a modlím se za obránce lidských práv. Doufám, že příště se setkáme za lepší situace v oblasti lidských práv a posílám velmi přátelské pozdravy pracovníkům Amnesty, týmu v Bahrajnu i všem dalším,“ uvedl Hassanův syn.

4.6.2019

Za připomínku masakru na Tchien-an-men na 3,5 roku do vězení

Soud s aktivisty pokračoval až do dubna 2019.

11.1.2019

Johan Teterissa je volný

6.8.2018

Echo24.cz o sáudsko-kanadské roztržce kvůli věznění aktivistů

22.5.2018

5 let vězení pro pro Tašiho Wangčuka

Pětiletý trest odnětí svobody pro tibetského aktivistu je jasným signálem neustávajícího tlaku ze strany čínských úřadů na Tibeťany, jejichž jediným proviněním je pokojné uplatňování svých kulturních práv.