Příbuzní zadržených aktivistů se setkali s týmem Amnesty

Manželka Ebrahima Sharifa, syna Hassana Mshaima, sdělila Amnesty: „Děkujeme Amnesty International. Bahrajn se netěší mezinárodnímu zájmu, a já doufám, že Amnesty bude pokračovat v budování povědomí o situaci v Bahrajnu. Stále máme oběti, vězeňské podmínky nejsou lepší a věznice jsou přeplněné, takže cokoliv, s čím Amnesty může pomoci, je pro nás moc důležité. Máme hluboký respekt, obdiv a uznání vůči zaměstnancům a členům Amnesty International.“
Syn Hassana Mshima bahrajnskému týmu vypověděl, že od ledna je jeho otci poskytována každý týden fyzioterapie.
Syn Hassana Jawada přesto hodnotí zdravotní stav otce jako velmi špatný. V důsledku mučení prý stále trpí závratěmi a není schopen sedět déle jak 20 minut. „Jsem velmi šťastný a vděčný za práci Amnesty International a modlím se za obránce lidských práv. Doufám, že příště se setkáme za lepší situace v oblasti lidských práv a posílám velmi přátelské pozdravy pracovníkům Amnesty, týmu v Bahrajnu i všem dalším,“ uvedl Hassanův syn.

6.8.2018

Echo24.cz o sáudsko-kanadské roztržce kvůli věznění aktivistů

25.5.2018

Brazílie: Úřady nesmí nechat masakr z Pau D'Arco bez potrestání

Brazilské úřady musí vyřešit rok staré zabití deseti aktivistů za práva na půdu vojenskými a civilními policisty ve městě Pau D'Arco.

18.7.2017

Turecko: Ředitelka Amnesty obviněna a stále ve vazbě

Ředitelka turecké sekce Amnesty zůstává po úterku 18. července mezi 6 obránci lidských práv, kteří jsou dál drženi ve vazbě. Čtyři byli propuštěni.

20.10.2017

DOBROVOLNÍK/ICE NA DOUČOVÁNÍ ČJ a AJ