Číňanku praktikující Falun Gong propustili z vězení

Úspěch

Čchen Čen-pching, kterou čínské úřady zadržely v roce 2008 kvůli praktikování Falun Gong, propustili z vězení. Pořád ovšem zůstává pod přísným policejním dohledem. Její zdravotní stav kvůli mučení a špatným podmínkám ve vězení není dobrý. Amnesty International dále monitoruje situaci a zůstává v kontaktu s její rodinou. Čchen „adoptovala“ jako svou vězenkyni svědomí Brněnská skupina Amnesty International. Několik let na její podporu pořádali tamní aktivisti petiční akce a různé happeningy. Možná jste u toho byli s námi…. Děkujeme za Vaši podporu!

17.7.2019

Čína: Živý řetěz na Pražském hradě upozorní na zločiny proti lidskosti

V pátek 19. července od 11. hodin se na Pražském hradě uskuteční happening upozorňující na zločiny proti lidskosti v Číně. Amnesty na tato porušování práv dlouhodobě upozorňuje a akci také symbolicky podpoří.

4.6.2019

Za připomínku masakru na Tchien-an-men na 3,5 roku do vězení

Soud s aktivisty pokračoval až do dubna 2019.

19.4.2019

Ilham Tothi je už pět let nespravedlivě ve vězení

U příležitosti pátého výročí zatčení ujgurského profesora Ilhama Tohtiho občanská společnost, včetně Amnesty International, vyzývá Čínu, aby okamžitě a bezpodmínečně propustila nejen Tothiho, ale i celou řadu dalších učitelů nebo profesorů, kteří jsou nespravedlivě uvězněni.

29.7.2018

Svoboda pro Liou Sia ukazuje, že i na Čínu lze tlačit

Dokonce i Peking uznal, že vdova po nositeli Nobelovy ceny se ničeho nedopustila.