Případ policejního útoku na Hakana Yamana bez pokroku

10. listopadu 2015
Tým Amnesty International nedávno mluvil s Hakanem Yamanem.
Hakan pracoval posledních několik měsíců pro místní úřady. V srpnu také podstoupil další operaci oka a pravděpodobně ho čekají další lékařské zákroky, protože zdravotní problémy v důsledku útoku přetrvávají.
V současné době zvažujeme, co můžeme udělat, abychom vytvořili větší tlak na zahájení stíhání. Budeme sdílet jakékoliv nápady či výzvy k akci s jednotlivými sekcemi až bude situace jasnější. Bohužel dlouhé prodlevy při zahájení stíhání nejsou v Turecku neobvyklé, zejména v případech obvinění státních orgánů.

Původní zdroj: Tým Amnesty International nedávno mluvil s Hakanem Yamanem. V jeho věci nenastal žádný pokrok. Vyšetřování není dosud uzavřeno a stíhání má být teprve zahájeno.

17.5.2017

Peru: Autority ukončily tažení proti obránkyni lidských práv Máximě Acuňové

Usnesení Nejvyššího soudu v Peru oznámilo ukončení soudního procesu v případě útoků na pozemek obránkyně lidských práv Maximy Acuňové.

1.4.2017

Petr Jašek děkuje Amnesty!

Petr Jašek byl dne 26. 2. propuštěn. Děkujeme všem za podporu! Stále však požadujeme propuštění Hassana A. Kodiho a Abdulmona Abdumawla.

1.12.2016

Slonková, Kubík: Zbraně nejsou banány, ty se nezkazí. Otevřete případ, v němž podezřelý je i stát, žádá AI

22.9.2016

Sýrie: Smrtelný útok na porodnici – potenciální válečný zločin

Letecký útok, který zasáhl a částečně zničil porodnici ve venkovské provincii Idlib v severo-západní Sýrii, se zdá být součástí opovrženíhodného vzorku nezákonných útoků. Tyto útoky záměrně cílí na lékařská zařízení, řekla Amnesty International.