Případ policejního útoku na Hakana Yamana bez pokroku

10. listopadu 2015
Tým Amnesty International nedávno mluvil s Hakanem Yamanem.
Hakan pracoval posledních několik měsíců pro místní úřady. V srpnu také podstoupil další operaci oka a pravděpodobně ho čekají další lékařské zákroky, protože zdravotní problémy v důsledku útoku přetrvávají.
V současné době zvažujeme, co můžeme udělat, abychom vytvořili větší tlak na zahájení stíhání. Budeme sdílet jakékoliv nápady či výzvy k akci s jednotlivými sekcemi až bude situace jasnější. Bohužel dlouhé prodlevy při zahájení stíhání nejsou v Turecku neobvyklé, zejména v případech obvinění státních orgánů.

Původní zdroj: Tým Amnesty International nedávno mluvil s Hakanem Yamanem. V jeho věci nenastal žádný pokrok. Vyšetřování není dosud uzavřeno a stíhání má být teprve zahájeno.

13.7.2019

Sencov oslavil narozeniny ve vězení

Ukrajinský režisér Oleg Sencov dnes slaví 43. narozeniny.

21.2.2019

Malawi zažívá opětovný vzestup útoků proti osobám s albinismem

Od prosince 2018 došlo už ke dvěma smrtelným útokům a třem únosům.

11.1.2019

Ani sto dní po smrti saúdskoarabského novináře Džamála Chášakdžího nebyl nikdo potrestán

10.9.2018

Shawkan bude volný

Egyptský fotoreportér by měl být propuštěný - odseděl si ve vazbě už celý trest, který mu 8. září určil soud.