Případ policejního útoku na Hakana Yamana bez pokroku

10. listopadu 2015
Tým Amnesty International nedávno mluvil s Hakanem Yamanem.
Hakan pracoval posledních několik měsíců pro místní úřady. V srpnu také podstoupil další operaci oka a pravděpodobně ho čekají další lékařské zákroky, protože zdravotní problémy v důsledku útoku přetrvávají.
V současné době zvažujeme, co můžeme udělat, abychom vytvořili větší tlak na zahájení stíhání. Budeme sdílet jakékoliv nápady či výzvy k akci s jednotlivými sekcemi až bude situace jasnější. Bohužel dlouhé prodlevy při zahájení stíhání nejsou v Turecku neobvyklé, zejména v případech obvinění státních orgánů.

Původní zdroj: Tým Amnesty International nedávno mluvil s Hakanem Yamanem. V jeho věci nenastal žádný pokrok. Vyšetřování není dosud uzavřeno a stíhání má být teprve zahájeno.

9.11.2017

Vývoj případu - listopad 2017

V současné době je případ posuzován Regionálním státním zastupitelstvím ve Varšavě. Případ nadále sledujeme.

28.5.2017

Aktuálně. cz: Jak dopadne případ uprchlých čínských křesťanů? Vnitro mlčí.

17.5.2017

Peru: Autority ukončily tažení proti obránkyni lidských práv Máximě Acuňové

Usnesení Nejvyššího soudu v Peru oznámilo ukončení soudního procesu v případě útoků na pozemek obránkyně lidských práv Maximy Acuňové.

1.12.2016

Slonková, Kubík: Zbraně nejsou banány, ty se nezkazí. Otevřete případ, v němž podezřelý je i stát, žádá AI