Případ policejního útoku na Hakana Yamana bez pokroku

10. listopadu 2015
Tým Amnesty International nedávno mluvil s Hakanem Yamanem.
Hakan pracoval posledních několik měsíců pro místní úřady. V srpnu také podstoupil další operaci oka a pravděpodobně ho čekají další lékařské zákroky, protože zdravotní problémy v důsledku útoku přetrvávají.
V současné době zvažujeme, co můžeme udělat, abychom vytvořili větší tlak na zahájení stíhání. Budeme sdílet jakékoliv nápady či výzvy k akci s jednotlivými sekcemi až bude situace jasnější. Bohužel dlouhé prodlevy při zahájení stíhání nejsou v Turecku neobvyklé, zejména v případech obvinění státních orgánů.

Původní zdroj: Tým Amnesty International nedávno mluvil s Hakanem Yamanem. V jeho věci nenastal žádný pokrok. Vyšetřování není dosud uzavřeno a stíhání má být teprve zahájeno.

17.4.2018

Blogger Druklo propuštěn, přesto případ sledujeme.

Podle zpráv, které jsme dostali, je Druklo volný, nicméně zůstává pod policejním dohledem. proto jeho případ budeme nadále sledovat.

9.11.2017

Vývoj případu - listopad 2017

V současné době je případ posuzován Regionálním státním zastupitelstvím ve Varšavě. Případ nadále sledujeme.

17.5.2017

Peru: Autority ukončily tažení proti obránkyni lidských práv Máximě Acuňové

Usnesení Nejvyššího soudu v Peru oznámilo ukončení soudního procesu v případě útoků na pozemek obránkyně lidských práv Maximy Acuňové.

28.5.2017

Aktuálně. cz: Jak dopadne případ uprchlých čínských křesťanů? Vnitro mlčí.