Hakan má za sebou první operaci. Za tři týdny ho čeká transplantace oka.

Hakan koncem listopadu podstoupil první z operací. Zákrok trval pět hodin a lékaři mu během něj srovnali několik kostí v obličeji a vyčistili oční víčko. Podle Hakanovy manželky proběhla operace bez komplikací, stěžoval si jen na silné bolesti hlavy. Další operaci podstoupí přibližně za tři týdny. Lékaři mu při ní implantují umělé oko.

14.2.2019

Evropské země odmítají přijímat migranty, počet příchozích však klesá

Více než dva týdny muselo devětačtyřicet migrantů z Libye strávit na moři, než jim maltské úřady umožnily vstup do země. Následně byli přerozděleni mezi Maltu a dalších osm zemí Evropské unie. Nejedná se o ojedinělý případ, evropské státy odmítají přijmout lodě s uprchlíky stále častěji.

5.3.2019

Egyptský fotoreportér Mahmúd Abu Zeid alias Shawkan je konečně volný

Egyptský fotoreportér Mahmúd Abu Zeid alias Shawkan je po 5 a půl letech strávených ve vězení konečně na svobodě doma v Gíze.

25.9.2018

Sotudíová poslala synovi z vězení dopis

Íránské Centrum pro lidská práva zveřejnilo dopis, ve kterém Nasrín svému 12letému synovi Nimovi psala, proč s ním nemohla být v jeho první školní den:

18.12.2017

Aktuálně.cz: První čínská křesťanka čekající na azyl promluvila o své situaci