Hakan má za sebou první operaci. Za tři týdny ho čeká transplantace oka.

Hakan koncem listopadu podstoupil první z operací. Zákrok trval pět hodin a lékaři mu během něj srovnali několik kostí v obličeji a vyčistili oční víčko. Podle Hakanovy manželky proběhla operace bez komplikací, stěžoval si jen na silné bolesti hlavy. Další operaci podstoupí přibližně za tři týdny. Lékaři mu při ní implantují umělé oko.

24.5.2019

Pronásledovaní Rohingové vyprávějí

Jakou jednu věc byste si vzali s sebou, kdybyste náhle prchali ze svého domova před násilím a útlakem?

24.5.2019

Pronásledovaní Rohingové vyprávějí

14.2.2019

Evropské země odmítají přijímat migranty, počet příchozích však klesá

Více než dva týdny muselo devětačtyřicet migrantů z Libye strávit na moři, než jim maltské úřady umožnily vstup do země. Následně byli přerozděleni mezi Maltu a dalších osm zemí Evropské unie. Nejedná se o ojedinělý případ, evropské státy odmítají přijmout lodě s uprchlíky stále častěji.

26.9.2018

Írán: Úřady záměrně ohrožují zdraví vězněného aktivisty s rakovinou

Arash Sadeghi, íránský aktivista a bojovník za lidská práva, byl v roce 2016 odsouzen k 19 letům odnětí svobody a je považován za vězně svědomí. Od jeho zatčení je mu odpírán přístup k dostatečné lékařské péči, ačkoliv je ve špatném zdravotním stavu.