Hakan má za sebou první operaci. Za tři týdny ho čeká transplantace oka.

Hakan koncem listopadu podstoupil první z operací. Zákrok trval pět hodin a lékaři mu během něj srovnali několik kostí v obličeji a vyčistili oční víčko. Podle Hakanovy manželky proběhla operace bez komplikací, stěžoval si jen na silné bolesti hlavy. Další operaci podstoupí přibližně za tři týdny. Lékaři mu při ní implantují umělé oko.

18.12.2017

Aktuálně.cz: První čínská křesťanka čekající na azyl promluvila o své situaci

8.12.2017

Škola, kde inkluze nevzbuzuje negativní emoce.

Na první pohled obyčejná škola. Za dveřmi základní a mateřské školy ve Svitavách – Lačnově však reálně probíhá jev, o kterém se diskutuje a který vzbuzuje spoustu emocí. Inkluze. Svitavská škola vzdělává děti z rozmanitých prostředí a s odlišnými potřebami. „Museli jsme na svou stranu získat především rodiče. Vyžaduje to mnohdy komunikovat empaticky. Znamená to někdy i zajít k rodičům domů, vypít s nimi kafe a probrat jejich problémy,“ říká ředitelka školy Radoslava Renzová. Jak škola s rodiči spolupracuje a jaké vzdělávací metody používají učitelé ve výuce?

9.11.2016

Rusko: nová obvinění z mučení vězně svědomí Ildara Dadina jsou šokující, musí být prozkoumána

Amnesty International (AI) žádá okamžité prošetření vážných obvinění z mučení a týrání, která vznesl vězen svědomí Ildar Dadin v dopise uveřejněném v ruském online periodiku Meduza dne 8. listopadu 2016. Dadin, který je vězněný pro svoje nenásilné aktivity a protesty v rámci nepovolených demonstrací, by měl být podle AI okamžitě propuštěn.

12.5.2017

USA: Návrat k bigotnímu protimuslimskému cestovnímu zákazu může způsobit nesmírné poškození

Nová vyhláška o cestování, vydaná Tumpovou administrativou, plánovaná na pondělní prověření federálním odvolacím soudem, by v případě vstoupení v platnost poškodila jak přistěhovalce, tak občany USA, varovala Amnesty International v informačním dokumentu, který dnes zveřejnila.