Hakan má za sebou první operaci. Za tři týdny ho čeká transplantace oka.

Hakan koncem listopadu podstoupil první z operací. Zákrok trval pět hodin a lékaři mu během něj srovnali několik kostí v obličeji a vyčistili oční víčko. Podle Hakanovy manželky proběhla operace bez komplikací, stěžoval si jen na silné bolesti hlavy. Další operaci podstoupí přibližně za tři týdny. Lékaři mu při ní implantují umělé oko.

12.5.2017

USA: Návrat k bigotnímu protimuslimskému cestovnímu zákazu může způsobit nesmírné poškození

Nová vyhláška o cestování, vydaná Tumpovou administrativou, plánovaná na pondělní prověření federálním odvolacím soudem, by v případě vstoupení v platnost poškodila jak přistěhovalce, tak občany USA, varovala Amnesty International v informačním dokumentu, který dnes zveřejnila.

14.2.2017

Maďarsko plánuje zadržovat žadatele o azyl v kontejnerových táborech

9.11.2016

Rusko: nová obvinění z mučení vězně svědomí Ildara Dadina jsou šokující, musí být prozkoumána

Amnesty International (AI) žádá okamžité prošetření vážných obvinění z mučení a týrání, která vznesl vězen svědomí Ildar Dadin v dopise uveřejněném v ruském online periodiku Meduza dne 8. listopadu 2016. Dadin, který je vězněný pro svoje nenásilné aktivity a protesty v rámci nepovolených demonstrací, by měl být podle AI okamžitě propuštěn.

6.10.2016

Sýrie: Hrozivý útok na humanitární konvoj OSN je do nebe volajícím porušením mezinárodního práva

Útok z minulé noci na konvoj humanitární pomoci OSN a syrského červeného půlměsíce, určeného pro 78 tisíc lidí v Aleppu, je nehorázné porušení nejzákladnějších principů mezinárodního práva, řekla Amnesty International.