Hakan má za sebou první operaci. Za tři týdny ho čeká transplantace oka.

Hakan koncem listopadu podstoupil první z operací. Zákrok trval pět hodin a lékaři mu během něj srovnali několik kostí v obličeji a vyčistili oční víčko. Podle Hakanovy manželky proběhla operace bez komplikací, stěžoval si jen na silné bolesti hlavy. Další operaci podstoupí přibližně za tři týdny. Lékaři mu při ní implantují umělé oko.

12.7.2018

Navalnyj Unchained

V pátek 29. června se završil proces, který se táhl 3,5 roku - Oleg Navalnyj, mladší bratr ruského opozičního politika Alexeje Navalného, byl propuštěn z vězení. Ale ne předčasně – seděl až do konce.

18.12.2017

Aktuálně.cz: První čínská křesťanka čekající na azyl promluvila o své situaci

15.3.2018

Startuje Febiofest - opět s Amnesty cenou

Amnesty už potřetí udělí cenu nejlepšímu filmu s lidskoprávní tematikou.

8.12.2017

Škola, kde inkluze nevzbuzuje negativní emoce.

Na první pohled obyčejná škola. Za dveřmi základní a mateřské školy ve Svitavách – Lačnově však reálně probíhá jev, o kterém se diskutuje a který vzbuzuje spoustu emocí. Inkluze. Svitavská škola vzdělává děti z rozmanitých prostředí a s odlišnými potřebami. „Museli jsme na svou stranu získat především rodiče. Vyžaduje to mnohdy komunikovat empaticky. Znamená to někdy i zajít k rodičům domů, vypít s nimi kafe a probrat jejich problémy,“ říká ředitelka školy Radoslava Renzová. Jak škola s rodiči spolupracuje a jaké vzdělávací metody používají učitelé ve výuce?