Forum 2000 letos nabídne dvě přednášky ve spolupráci s Amnesty International

Přijďte na panel o demokratizaci Číny nebo vězních svědomí UŽ DNES!

Ve dnech 13. a 14. října proběhne v Praze opět konference Forum 2000, letos s podtitulem Nespokojená demokracie: čtvrt století od železné opony a Tchien-an-menu. Amnesty International ČR připravila při té příležitosti 2 panelové diskuse, které obě proběhnou v pondělí 13. října v Evropském domě v Jungmannově ulici v Praze. Na tyto přednášky NENÍ POTŘEBA se registrovat.

Ve 14 hodin začne debata s názvem „Demokracie v Číně - chiméra či reálná možnost?“.

Jaká je situace v Číně 25 let od krvavě potlačeného povstání na Náměstí Nebeského klidu, jakou roli hrají v zemi lidská práva nebo jak stabilní je současný komunistický režim?

Hosty moderátorky Kateřiny Procházkové (bývalé zpravodajky ČRo v Asii) budou disident Yang Jianli, Zhang Quanfan, Murong Xuecun a Olga Lomová.

V 17:30 se můžete těšit na panelovou diskusi "Vězni svědomí: Odpor proti porušování lidských práv napříč kontexty a generacemi."

Exkluzivní hosté jako Ales Běljackij, Američan Jared Genser nebo Kubánci Antonio Rodiles, Manuel Cuesta Morúa a René de Jesús Gómez Manzano budou diskutovat vzdor proti porušování lidských práv, jeho vliv na individuální i kolektivní osudy, vztah lidských práv, odporu proti jejich porušování a demokracie nebo různá specifika vzdoru v prostoru a čase.

Pro více informací o konferenci, jejím programu a potvrzených delegátech prosím navštivte webové stránky Fora 2000.

20.12.2018

Ředitel Google údajně zrušil projekt Dragonfly

Podle neoficiálních zpráv společnost Google zruší aktivity na projektu Dragonfly, který by měl mít možnost cenzurovat vyhledávání na internetu v Číně. Amnesty však nadále požaduje jasné vysvětlení dalšího postupu, proto naše petice nekončí.

23.6.2018

Amnesty + augmentovaná realita = nový trend v záchraně vězňů! Poprvé na festivalu Metronome

Startuje online megaprojekt na záchranu vězňů.

9.3.2018

Den Tibetu před čínskou ambasádou v Praze

Amnesty International tradičně 10. března připomněla porušování lidských práv v Tibetu.

27.10.2017

Su Čchang-lan propuštěna!

Su Čchang-lan byla ve čtvrtek 26. 10 propuštěna z detenčního zařízení, kde byla tři roky držena.