Nové metodiky i lépe proškolení lektoři díky norskému grantu

Doplňkový grant k projektu „Živé knihovny AI – čtením k otevřenosti“ umožnil další posun ve vzdělávací práci české Amnesty.

Tři zástupci české sekce Amnesty International se zúčasnili skillsharu s ostatními kolegy z Evropy. S experty na vzdělávání o lidských právech ze Slovenska, Slovinska, Maďarska, Portugalska, Dánska, Norska, Moldavska, Nizozemska a Polska řešili vzdělávací výzvy, které přináší jejich práce. Setkání organizovala norská sekce Amnesty a International Human Rights Education Centre (IHREC).

Setkání navazovalo na předchozí dlouholetou spolupráci s IHREC a jednotlivými sekcemi Amnesty, jejichž prioritou je – stejně jako v Česku – vzdělávání k lidským právům.

A nezůstalo jen u sdílení zkušeností – Češi si z Norska přivezli spoustu nových zkušeností a tipů, jak vylepšit to, co dělají: na základě nových poznatků rozšířili a konkretizovali studentský projektový den s živou knihovnou, doplnili scénář semináře pro pedagogy a rozšířili pro ně zpracované metodiky práce nebo upravili průběh školení lektorů.

Doplňkový grant sice dnešním dnem končí, ne však spolupráce s norskou Amnesty i dalšími sekcemi.

Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

30.7.2018

BYLO HISTORICKY PRVNÍ GLOBAL ASSEMBLY Amnesty International PŘELOMOVÉ?

Loučení se Salilem a vítání Kumiho, o čem se hlasovalo a jak si stojí česká Amnesty ve světě? Mezinárodní valná hromada Amnesty očima české výpravy.

13.3.2018

Žáci se sluchovým postižením jsou nadaní úplně stejně jako ostatní děti

Leona Pejcharová je ředitelkou projektu Zážitkem k porozumění, jehož cílem je podpora vzdělávání žáků se sluchovým postižením v běžných školách. V projektu vyvíjí nové metody ve spolupráci se zapojenými školami z celé ČR; chystá výstavu, jejímž cílem je zvýšit obecné povědomí o vadách sluchu a možnostech, jak je lze kompenzovat; a také připravuje kroužek pro prvostupňové děti s vadou sluchu a slyšící.

26.2.2018

Petice pro Taibeh předána!

V pondělí odpoledne (26. 2.) jsme předali na norské ambasádě v Praze celkem 2029 podpisů pod peticí proti absurdnímu vyhoštění Taibeh Abbasíové do Afghánistánu.

17.1.2018

Co je to vlastně ta inkluze? Základní fakta v kostce

Inkluzi u nás zavedl už zákon z roku 2005. Proč se tedy o ní tak vášnivě diskutuje teď a proč je to tak žhavé téma, které vzbuzuje tolik emocí? A co dalšího potřebujete o inkluzi vědět? Zde jsou základní fakta, která vám umožní udělat si kvalifikovaný názor.