Nové metodiky i lépe proškolení lektoři díky norskému grantu

Doplňkový grant k projektu „Živé knihovny AI – čtením k otevřenosti“ umožnil další posun ve vzdělávací práci české Amnesty.

Tři zástupci české sekce Amnesty International se zúčasnili skillsharu s ostatními kolegy z Evropy. S experty na vzdělávání o lidských právech ze Slovenska, Slovinska, Maďarska, Portugalska, Dánska, Norska, Moldavska, Nizozemska a Polska řešili vzdělávací výzvy, které přináší jejich práce. Setkání organizovala norská sekce Amnesty a International Human Rights Education Centre (IHREC).

Setkání navazovalo na předchozí dlouholetou spolupráci s IHREC a jednotlivými sekcemi Amnesty, jejichž prioritou je – stejně jako v Česku – vzdělávání k lidským právům.

A nezůstalo jen u sdílení zkušeností – Češi si z Norska přivezli spoustu nových zkušeností a tipů, jak vylepšit to, co dělají: na základě nových poznatků rozšířili a konkretizovali studentský projektový den s živou knihovnou, doplnili scénář semináře pro pedagogy a rozšířili pro ně zpracované metodiky práce nebo upravili průběh školení lektorů.

Doplňkový grant sice dnešním dnem končí, ne však spolupráce s norskou Amnesty i dalšími sekcemi.

Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

15.6.2020

Bahrajn kvůli pandemii propustil vězně - ale ne ty politické

19.3.2020

Romské děti stále čelí segregaci na školách

Vládní zmocněnec pro romské komunity Ábel Ravasz zavádí nové projekty na podporu desegrace školství na Slovensku.

9.12.2019

Kde jsou? Čína zadržuje statisíce příslušníků náboženských menšin neznámo kde.

Výzkumná zpráva o porušování lidských práv Ujgurů celá v češtině díky práci studentů z olomoucké Caritasky.

13.5.2019

ŽIVÁ KNÍŽKA – VYPRÁVĚJ SVŮJ PŘÍBĚH

Česká Amnesty hledá příslušníky menšin žijících v ČR na dobrovolnou pozici živých knížek (www.amnesty.cz/vzdelavani/zive-knihy)