Pro a proti - rozhlasový duel

Stav českého exportu zbraní a lidská práva byla tématem Pro a proti, o kterém hovořil prezident České asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiří Hynek a vedoucí kampaně české pobočky Amnesty International Martin Balcar na ČRo Plus. Moderuje Tomáš Pavlíček.

5.1.2018

Hlídací pes o vyzbrojování tzv. Islámského státu

27.12.2017

Aktuálně o zbraních v Jemenu

14.11.2017

Sýrie: Strategie „vzdát se nebo hladovět“ je zločin proti lidskosti

Všichni civilisté, kteří zažili obléhání a intenzivní bombardování, neměli jinou možnost než místo opustit nebo zemřít v rámci tzv. dohod o „usmíření“ mezi syrskou vládou a ozbrojenými opozičními skupinami.

9.11.2017

INFO.CZ: Britské zbraně v rukou Saúdů páchají zvěrstva v Jemenu. Obchod se za dva roky zvýšil o 500 %

V článku se mimo jiné píše: "Kritikou nešetří ani Polly Trustcottová z Amnesty International. „Tato čísla jsou další připomínkou toho, jak se vláda Spojeného království zřejmě víc zajímá o konečný součet financí za prodej v oblasti zbrojního průmyslu, než o potřebu chránit civilní obyvatelstvo,“ říká analytička zahraničních vztahů z britské pobočky Amnesty Internetional."