Sjednocení pro mír v Sýrii: Globální občanská společnost apeluje na členské státy OSN

Rada bezpečnosti OSN v Sýrii selhala. V téměř 6 let trvajícím konfliktu zemřelo téměř půl milionu lidí a 11 milionů bylo donuceno opustit své domovy. Nedávno, syrské a ruské vládní síly provedly nezákonné útoky na východní Aleppo, ukazující nedostatečný ohled na 250,000 civilistů, kteří jsou zde uvěznění. Ozbrojené opoziční skupiny také střílely z minometů a dalšími projektily v civilních čtvrtích v západním Aleppu, přestože podle vysokého komisaře OSN pro lidská práva, „nerozlišující útoky napříč východní částí města spáchané vládními silami a jejich spojenci je zodpovědné za převážnou většinu civilních obětí.“ Snaha zastavit tyto zvěrstva a potrestat viníky byla opakovaně zablokována Ruskem, které pokračuje ve zneužívání práva veta v Radě bezpečnosti.sjednoceni-pro-mir-v-syrii.pdf

5.11.2019

ČT o pomoci válečným sirotkům v Sýrii

19.4.2019

Ilham Tothi je už pět let nespravedlivě ve vězení

U příležitosti pátého výročí zatčení ujgurského profesora Ilhama Tohtiho občanská společnost, včetně Amnesty International, vyzývá Čínu, aby okamžitě a bezpodmínečně propustila nejen Tothiho, ale i celou řadu dalších učitelů nebo profesorů, kteří jsou nespravedlivě uvězněni.

2.5.2019

Jižní Afrika: Méně řečí, více akcí v oblasti lidských práv

Povolební jihoafrická vláda musí učinit lidská práva středobodem svých politik, jinak riskuje ohrožení svých lidí problémy nezaměstnanosti, chudoby a nerovnosti po celá příští desetiletí.

27.8.2018

Obránkyně lidských práv vyzývají ministry zahraničních věcí EU k podpoře uprostřed bezprecedentních útoků

Den před neformálním ‘Gymnich’ zasedáním ministrů zahraničních věcí EU ve Vídni se obránkyně lidských práv ze Salvadoru, Polska, Indonésie, Keni, Rakouska, Sýrie a Ruska setkají se zástupci EU. Požádají o větší ochranu a podporu své práce uprostřed rostoucích útoků na aktivisty.