Xenofobní volební spot Bloku proti islamizaci. Česká televize podala trestní oznámení

Česká televize podala trestní oznámení a následně podnět k projednání Radě pro rozhlasové a televizní vysílání kvůli volebnímu spotu Bloku proti islamizaci. Hnutí se videem snaží voličům namluvit, že ze státního rozpočtu lze podpořit buď nelegální imigranty nebo seniory.  Informovaly o tom Lidové noviny.

„Dvacátého a jednadvacátého října si budete moci vybrat, zda dát peníze našim dětem a seniorům, nebo muslimům a Afričanům,“ zaznívá ve volebním spotu.

Ve videu se pak řítí skupinka muslimů přes silnici k výdeji sociálních dávek a jeden z nich podkopne nohu staré ženě.

Dle zákona musí veřejnoprávní televize odvysílat volební spoty všech kandidujících stran a hnutí. Česká televize Blok proti islamizaci žádala, aby psokytli jiný spot, ale to se nestalo. I přesto musela Česká televize xenofobní volební video odvysílat stejně jako spoty ostatních kandidujících stran a hnutí.

"V případě volebního spotu hnutí Blok proti islamizaci Česká televize v rámci svých zákonných možností vyzvala k dodání náhradního pořadu a podala trestní oznámení," uvedla pro server lidovky.cz mluvčí České televize Karolína Blinková.

11.10.2017

Singapur stále popravuje za drogové delikty. Reformy nepomáhají

Singapur pokračuje v letitém porušování mezinárodního práva – odsuzuje lidi k trestu smrti povinně, bez vlivu názoru soudce.

31.8.2017

Vyběhni s bezprávím

Amnesty pořádá lidskoprávní orienťák mezi ambasádami. Běžci i neběžci budou moct originálním způsobem poukázat na porušování lidských práv v konkrétních zemích.

11.4.2017

Trest smrti a popravy v roce 2016

Amnesty přináší ucelený pohled, srovnání a statistiky uplynulého roku.