Násilné represe po volbách

Nejméně 13 lidí bylo údajně zabito, deset zadrženo a další zraněni v důsledku násilného potlačení protestů vyvolaných prezidentskými volbami v Hondurasu dne 26. listopadu. Z

Taktéž stále pokračuje obtěžování členů organizace COPINH, kterým armáda zadržovala vozidlo, jímž byla přepravována současná koordinátorka COPINH Bertha Zuniga Cáceresová, dcera zavražděné Berty Cáceresové. Neustálá šikana se projevuje i tím, že policie zastavila autobus, ve kterém byli přepravováni členové COPINHu na akci proti volebním podvodům, a bezdůvodně ofotografovala jejich průkazy totožnosti.

5.3.2019

Nasrín Sotudíové hrozí až 34 let ve vězení a 148 ran bičem

Íránská právnička Nasrín Sotudíová čelí až 34letému trestu ve vězení a 148 ranám bičem ve dvou probíhajících soudních procesech. Obvinění proti ní vznesená jsou přitom výlučně za její aktivity v oblasti lidských práv, včetně ochrany žen protestujících proti nucenému nošení hidžábu a její otevřený nesouhlas s trestem smrti.

27.2.2019

Venezuela: hlad, trest a strach – praktiky úřadů Nicoláse Madura

Nepřiměřená síla a svévolné zadržení stovek lidí včetně mladistvých. To je výsledek eskalace represe ve Venezuele po protestech, které v zemi proběhly na konci ledna.

14.2.2019

Krym: YouTube by se neměl podvolit nezákonným požadavkům Ruska

V reakci na zprávy, že ruský mediální regulátor Roskomnadzor nařídil, aby platforma pro hosting videí YouTube odstranila video o vězni svědomí a krymském obránci lidských práv Emir-Useinu Kukuovi , ředitelka Amnesty International Ukrajina Oksana Pokalčuková uvedla:

22.1.2019

Rusko: První trestní případ v rámci zákona o "nežádoucích organizacích" znamená novou úroveň represe

Obránkyně lidských práv Anastasia Ševčenková je v ohrožení!