Násilné represe po volbách

Nejméně 13 lidí bylo údajně zabito, deset zadrženo a další zraněni v důsledku násilného potlačení protestů vyvolaných prezidentskými volbami v Hondurasu dne 26. listopadu. Z

Taktéž stále pokračuje obtěžování členů organizace COPINH, kterým armáda zadržovala vozidlo, jímž byla přepravována současná koordinátorka COPINH Bertha Zuniga Cáceresová, dcera zavražděné Berty Cáceresové. Neustálá šikana se projevuje i tím, že policie zastavila autobus, ve kterém byli přepravováni členové COPINHu na akci proti volebním podvodům, a bezdůvodně ofotografovala jejich průkazy totožnosti.

2.1.2018

Násilně vráceni do Severní Koreje

Lee Su-jung v Číně (24 let) a její syn (4 roky) byli násilně vráceni do Severní Koreje dne 17. listopadu po téměř dvou týdnech zadržení v Číně a jsou vystaveni riziku bezdůvodného zadržování, mučení nebo jiného nelidského zacházení, či dokonce popravy.

8.1.2018

Írán: Zastavte tvrdé zákroky a vyšetřete smrt demonstrantů

Íránské úřady musí zajistit právo na pokojný protest, vyšetřovat zprávy o tom, že bezpečnostní síly nezákonně používají střelné zbraně proti neozbrojeným demonstrantům a chránit stovky zadržených před mučením a jiným špatným zacházením.

14.12.2017

Další úspěch Amnesty: Vězni svědomí z Krymu propuštěni.

30.10.2017

Venezuela: Represe v obýváku

Venezuelské úřady rozšířily svůj arzenál represí: zahájily vlnu nelegálních razií v domovech občanů podezřelých z disentu. Právě opozičně smýšlející lidé se minulý týden stali laureáty Sacharovovy ceny od Evropského parlamentu.