Abdelwahab Hussain faces serious medical concerns

‘Abdelwahab Hussain, one of the 13 imprisoned activists, has chronic paresthesia, which causes tingling and numbness as a result of nerve damage. Additionally, he has a low haemoglobin count, which causes constant dizziness. Hussain's medical care has been inadequate, and visits from his family have been inexplicably cancelled. Amnesty International is concerned for his health and well-being, and is calling on the Bahraini government to remedy the situation.

2.3.2017

Budoucí ruský prezident teď možná sedí ve vězení…

Spouštíme printovou kampaň The Future President, která odkazuje na digitální projekt o ruském vězení Prisonexit.org.

1.3.2017

„Dopisy vězně ven nedostanou…“ Ruský aktivista si myslí opak.

Jevgenij Vitiško, ruský aktivista v oblasti ochrany životního prostředí, se po roce na svobodě zamýšlí nejen nad významem dopisů na podporu vězněných.

26.2.2017

Ildar Dadin propuštěn!

Skvělá zpráva! Nejvyšší soud zrušil rozsudek pro Ildara Dadina a rozhodl, že musí být propuštěn. K propuštění došlo v neděli 26. února a podle svých slov Ildar do poslední chvíle nevěděl o propuštění, protože nebyl předtím o rozsudku nijak informován. Po propuštění se setkal se svou ženou Anastasií, její sestrou, přáteli a novináři.

26.2.2017

Ildar Dadin: Dlouho očekávaná svoboda a spravedlnost pro vězně svědomí

Nejvyšší soud zrušil rozsudek a uznal právo na rehabilitaci pro Ildara Dadina, vězně svědomí, odsouzeného za opakované porušení zákonů o veřejném shromažďování. Soud uznal žádost podanou kanceláří generálního prokurátora, podle které nepředstavovalo Dadinovo jednání trestný čin.