Abdelwahab Hussain faces serious medical concerns

‘Abdelwahab Hussain, one of the 13 imprisoned activists, has chronic paresthesia, which causes tingling and numbness as a result of nerve damage. Additionally, he has a low haemoglobin count, which causes constant dizziness. Hussain's medical care has been inadequate, and visits from his family have been inexplicably cancelled. Amnesty International is concerned for his health and well-being, and is calling on the Bahraini government to remedy the situation.

8.6.2017

Osvoboď podpisem!

Probíhá největší Amnesty veřejná akce. Na záchraně nespravedlivě vězněných spolupracují slavní youtubeři i známé tváře.

7.6.2017

Rusko: Odsouzení knihovnice za přechovávání ‚extrémistické literatury‘ dokazuje naprosté opovrhování zákony

Odsouzení Natálie Šarinové, bývalé ředitelky Státní knihovny ukrajinské literatury v Moskvě, za přechovávání ‚extrémistické literatury‘ dokazuje naprosté opovrhování zákony a upozorňuje na vážné nedostatky v nezávislosti ruského soudnictví, upozorňuje Amnesty International.

6.6.2017

český rozhlas o zatčení šéfa turecké Amnesty

24.5.2017

Kamerun: Úřady zrušily tiskovou konferenci Amnesty International

Tisková konference měla za cíl apelovat na kamerunského prezidenta, aby propustil tři studenty uvězněné za sdílení vtipu o skupině Boko Haram. Více než 300 000 lidí volá po jejich osvobození.