Amnesty International vás zve na výstavu "I WELCOME" v pražském DOXu!

Projekt I WELCOME vznikl z iniciativy organizace Art for Amnesty. Ve světové premiéře ho představuje Centrum současného umění DOX ve spolupráci s Amnesty International Česká Republika a Českým rozhlasem Vltava.

INFO O VÝSTAVĚ

Až do 18. června 2018 s Vámi přední spisovatelé a umělci z dvanácti zemí sdílí svůj pohled na aktuální uprchlickou krizi ve světě.

Přijďte si prohlédnout umělecká díla, vžít se jejich prostřednictvím do kůže uprchlíků a poznat jejich svět!

Jejich válka je i naše válka a jejich utrpení se nás týká.

Kde? Centrum současného umění DOX, Poupětova 1, Praha 7

Kdy? Do 18. června (každý den kromě úterý)

18.6.2018

Světový den uprchlíků: Utrpení doma střídá peklo v Libyi

Amnesty připomene veřejnou preformancí hrůzy, které prožívají uprchlíci v Libyi

17.11.2017

Počet uprchlíků roste, koncem loňského roku jich na světě bylo 66 milionů

Přes deset milionů lidí bylo v minulém roce nuceno opustit své domovy. Vyplývá to z výroční zprávy Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR). Bezmála třetina z nich odešla hledat azyl do zahraničí, ostatní zůstali vysídleni ve své domovině. Podle zprávy se tak momentálně z důvodů perzekuce, konfliktů, násilí a porušování lidských práv po světě pohybuje 65,6 milionů vysídlených lidí.

20.6.2017

“DARUJ DOMOV”: Obrovský globální koncert na podporu solidarity s uprchlíky

1 000 hudebníků bude v září hrát po celém světě na akcích pořádaných Amnesty International a Sofar Sounds. V České republice se k nim přidá například zpěvačka Katarzia!

1.6.2017

LIBANON