Další akce s Art for Amnesty: kupte si reprodukci některého z předních umělců!

Chcete podpořit boj za lidská práva a zároveň získat některé z významných děl českých výtvarníků? Nebo chcete mít krásný a originální vánoční dárek?
Amnesty International během speciální akce nabídne limitované edice reprodukcí předních českých umělců. Účast už přislíbili třeba David Böhm a Jiří Franta, Roman Franta, svérázný Krištof Kintera, Michal Nesázal nebo Evžen Šimera. Díla, která nabízíme, jsou většinou zarámované autorské kopie s podpisem vydané v nákladu 25-50 kusů, velikosti A3.

Pokud vás akce zaujala, prohlédnout a koupit si reprodukce můžete v e-shopu české Amnesty International na stránkách Art for Amnesty. Začínáme teď před Vánocemi, prodej ale bude pokračovat i celý příští rok, kdy také přislíbila účast řada dalších umělců. Nabízená díla proto budeme stále aktualizovat. Vyplatí se proto vracet se na stránky Amnesty pravidelně.

Koupí některého z děl Amnesty série podpoříte kampaň 3 minuty stačí za nespravedlivě vězněné a další lidskoprávní aktivity Amnesty International ČR.

Art for Amnesty pracuje s herci, hudebníky a umělci po celém světě. Akce pomáhají Amnesty International zlepšovat povědomí o organizaci a získávat pro ni finance. V České republice byl významný například loňský projekt prodeje 50 kusů tištěné reprodukce gobelínu Flying man/Letící muž Petra Síse. Toto dílo bylo slavnostně odhaleno na pražském Letišti Václava Havla loni v prosinci jako pocta a vzpomínka na prvního českého prezidenta.

25.11.2019

Přední světoví umělci vytvořili díla na podporu boje za lidská práva

Vznikla unikátní kolekce současného umění Art 19 - Box One. Její prodej podpoří Amnesty.

14.11.2019

Katalog prodejní výstavy Art for Amnesty 2019

20.9.2018

Španělsko: Vláda musí zastavit vývoz zbraní Saúdské Arábii, jinak riskuje spoluvinu na válečných zločinech v Jemenu

Španělská vláda se připravuje na závažné rozhodnutí o tom, zda pozastaví přepravu zbraní a vojenského materiálu do Saúdské Arábie.

20.12.2018

Ředitel Google údajně zrušil projekt Dragonfly

Podle neoficiálních zpráv společnost Google zruší aktivity na projektu Dragonfly, který by měl mít možnost cenzurovat vyhledávání na internetu v Číně. Amnesty však nadále požaduje jasné vysvětlení dalšího postupu, proto naše petice nekončí.