Taibeh úspěšně odmaturovala!

21. června Taibeh Abbasíová v Norsku úspěšně odmaturovala. Přiblížila se tak svému snu stát se lékařkou. S její budoucností je to ale nadále nejisté, protože i poslední odvolání proti rozhodnutí o deportaci Taibeh a její rodiny do Afghánistánu bylo zamítnuto.

Žijí tak nadále ve strachu, že kdykoli mohou být poslaní do Kábulu, jednoho z nejnebezpečnějších míst na světě.

Dívčini spolužáci pořádají akce na jejich podporu a žádají Norsko, aby Taibeh a její rodinu do nebezpečí neposílalo.

Jejich akce můžete sledovat prostřednictvím #AbbasiStays.

Potřebujeme nyní vaši pomoc, abychom I my opět ukázali norské vládě, že nám není jedno, že posílá sotva osmnáctileté do jedné z nejnebezpečnějších zemí světa, kde jim hrozí násilí, pronásledování a bohužel i ztráta života.

Více o příběhu Taibeh zde.

19.1.2020

Hrozby digitálního sledování pro rok 2020

Od sofistikovaných spywarových útoků po hromadný phishing prostřednictvím smartphonů a rozvoj technologie rozpoznávání obličeje – rostou technologické hrozby pro obránce lidských práv.

17.6.2019

Norsko: Zastavte vyhoštění tří mladých sourozenců bez doprovodu do Afghánistánu

Taibeh Abbasíová s bratry na cestě do „nejnebezpečnější země světa!“

28.12.2018

Výzkum ombudsmanky: jak se daří společnému vzdělávání?

Anna Šabatová ke společnému vzdělávání romských a neromských dětí.

23.1.2019

Dobrý začátek: inkluzivní metodika rozvoje sociálních a emočních dovedností v předškolním věku

Agresivita a šikana, neschopnost porozumět si a navazovat normální vztahy, nezodpovědnost, ale třeba i silné prožívání zklamání při vlastním selhání jsou dnes – bohužel – běžnou součástí našich každodenních životů a také životů našich ještě nedospělých dětí. Pro učitele to znamená každodenní hledání způsobů, jak zprostředkovat dětem v bezmála třicetihlavé třídě dobré návyky a postoje do života a vypořádat se s odlišnostmi, rozdílnými návyky a vzorci chování, které si děti přinášejí z rodinného prostředí, zvládnout děti s potížemi v chování, s kulturními a etnickými rozdíly.