Taibeh úspěšně odmaturovala!

21. června Taibeh Abbasíová v Norsku úspěšně odmaturovala. Přiblížila se tak svému snu stát se lékařkou. S její budoucností je to ale nadále nejisté, protože i poslední odvolání proti rozhodnutí o deportaci Taibeh a její rodiny do Afghánistánu bylo zamítnuto.

Žijí tak nadále ve strachu, že kdykoli mohou být poslaní do Kábulu, jednoho z nejnebezpečnějších míst na světě.

Dívčini spolužáci pořádají akce na jejich podporu a žádají Norsko, aby Taibeh a její rodinu do nebezpečí neposílalo.

Jejich akce můžete sledovat prostřednictvím #AbbasiStays.

Potřebujeme nyní vaši pomoc, abychom I my opět ukázali norské vládě, že nám není jedno, že posílá sotva osmnáctileté do jedné z nejnebezpečnějších zemí světa, kde jim hrozí násilí, pronásledování a bohužel i ztráta života.

Více o příběhu Taibeh zde.

26.2.2018

Petice pro Taibeh předána!

V pondělí odpoledne (26. 2.) jsme předali na norské ambasádě v Praze celkem 2029 podpisů pod peticí proti absurdnímu vyhoštění Taibeh Abbasíové do Afghánistánu.

27.7.2018

Afghánistán hlásí rekordně vysoký počet civilních obětí - nucené návraty jsou neospravedlnitelné!

Amnesty apeluje na vlády, aby zastavily nucené návraty lidí do Afghánistánu.

7.2.2018

Řeč Taibeh

7.4.2018

9 důvodů, proč by mělo Norsko přestat nutit mladistvé k návratu do Afghánistánu

Mnoho vlád v Evropě nutí tisíce lidí (včetně mladistvých) po odmítnutí jejich žádosti o azyl k návratu zpět do nebezpečného Afghánistánu. Norsko patří k zemím, které tam vrací nejvíce lidí, a to i přesto, že norská ministryně spravedlnosti, národní bezpečnosti, imigrace a integrace řekla, že by osobně nenavštívila hlavní město Afghánistánu – Kábul. Zde jsou důvody, proč tvrdíme, že by zpět do této země neměl být nikdo posílán.