Vláda Nauru přijala zákon, který zásadně omezuje přísun zdravotnických prostředků pro uprchlíky

V reakci na zprávu, že vláda Nauru přijala zákon přísně omezující dodávky zdravotnických prostředků do Austrálie pro uprchlíky a žadatele o azyl, uvedla Meghna Abrahamová, ředitelka pro globální a tematické otázky Amnesty International:

„Tento krok vlády Nauru je nebezpečným a bezcitným činem, který by mohl mít smrtelné následky pro ženy, muže a děti, které Austrálie vyhostila na ostrovní stát Nauru."

3.5.2018

MigračníMýty à la online chat mají nabídnout lidem argumenty a fakta

Amnesty International Česká republika startuje zítra, 3. května, novou kampaň na podporu práv uprchlíků. Jmenuje se MigračníMýty a je parafrází na oblíbenou chatovou aplikaci WhatsApp.

26.4.2018

Amnesty International vás zve na výstavu "I WELCOME" v pražském DOXu!

Projekt I WELCOME vznikl z iniciativy organizace Art for Amnesty. Ve světové premiéře ho představuje Centrum současného umění DOX ve spolupráci s Amnesty International Česká Republika a Českým rozhlasem Vltava.

24.4.2018

Konference o budoucnosti Sýrie: Lídři nesmí připustit předčasné návraty uprchlíků

V úterý a středu 24. a 25. dubna probíhá v Bruselu velká konference o podpoře Sýrie a okolního regionu.

23.4.2018

Sýrie: Sedm let trvající selhání mezinárodního společenství

Při příležitosti sedmého výročí konfliktu v Sýrii vyzvala Amnesty International mezinárodní společenství, aby se chopilo své odpovědnosti a začalo neprodleně jednat. Je třeba, aby skončilo utrpení milionů Syřanů a aby byly zastaveny útoky na civilisty, kteří se nacházejív obklíčení ve východní Ghútě a Afrinu.