V kauze vůdců "deštníkového hnutí" padly podmíněné i nepodmíněné tresty

Profesor práv Benny Tai Yiu-ting a profesor sociologie Chan Kin-man byli odsouzeni k 16 měsíčnímu vězení. Poslanci Raphael Wong Ho-ming a Shiu Ka-chun byli odsouzeni k 8 měsíčnímu vězení. Bývalý reverend Chu Yiu-ming byl odsouzen k 16 měsíčnímu trestu s dvouletým odkladem. Studentský vůdce Eason Chung Yiu-wa a poslanec Lee Wing-tat byli odsouzeni k 8 měsíčnímu trestu s dvouletým odkladem. Vůdce studentů Tommy Cheung Sau-yin byl odsouzen k 200 hodinám veřejně prospěšných prací. Vynesení rozsudku pro poslankyni Tanyu Chan bylo kvůli jejímu zdravotnímu stavu odloženo na 10. června 2019.

Všech devět aktivistů uvedlo, že se proti rozsudkům odvolají.

1.10.2018

Írán: Úřady záměrně hazardují se zdravím vězněného aktivisty s rakovinou

Íránské úřady mučí Arashe Sadeghiho, uvězněného ochránce lidských práv, který má rakovinu - záměrně mu odpírají specializovanou lékařskou péči, kterou podle odborníků zoufale potřebuje.

27.9.2018

MAĎARSKO: Potvrzení trestu pro Syřana obviněného z terorismu je výsměch spravedlnosti

Amnesty nesouhlasí s rozsudkem - poukazuje na rozpad právního státu a démonizaci uprchlíků.

26.9.2018

Írán: Úřady záměrně ohrožují zdraví vězněného aktivisty s rakovinou

Arash Sadeghi, íránský aktivista a bojovník za lidská práva, byl v roce 2016 odsouzen k 19 letům odnětí svobody a je považován za vězně svědomí. Od jeho zatčení je mu odpírán přístup k dostatečné lékařské péči, ačkoliv je ve špatném zdravotním stavu.

25.9.2018

Rusko: Lídr opozice znovu zatčen pár minut po propuštění z vazby. Vyzýval k pokojným protestům.

Amnesty žádá okamžité propuštění Alexeje Navalného.