V kauze vůdců "deštníkového hnutí" padly podmíněné i nepodmíněné tresty

Profesor práv Benny Tai Yiu-ting a profesor sociologie Chan Kin-man byli odsouzeni k 16 měsíčnímu vězení. Poslanci Raphael Wong Ho-ming a Shiu Ka-chun byli odsouzeni k 8 měsíčnímu vězení. Bývalý reverend Chu Yiu-ming byl odsouzen k 16 měsíčnímu trestu s dvouletým odkladem. Studentský vůdce Eason Chung Yiu-wa a poslanec Lee Wing-tat byli odsouzeni k 8 měsíčnímu trestu s dvouletým odkladem. Vůdce studentů Tommy Cheung Sau-yin byl odsouzen k 200 hodinám veřejně prospěšných prací. Vynesení rozsudku pro poslankyni Tanyu Chan bylo kvůli jejímu zdravotnímu stavu odloženo na 10. června 2019.

Všech devět aktivistů uvedlo, že se proti rozsudkům odvolají.

20.12.2018

Ředitel Google údajně zrušil projekt Dragonfly

Podle neoficiálních zpráv společnost Google zruší aktivity na projektu Dragonfly, který by měl mít možnost cenzurovat vyhledávání na internetu v Číně. Amnesty však nadále požaduje jasné vysvětlení dalšího postupu, proto naše petice nekončí.

17.12.2018

Arzhang Davoodi

Arzhang Davoodi (65 let), si zlomil obě nohy a vážně poranil rameno poté, co byl ve vězení zbit a strčen ze schodů.

11.12.2018

ČT o Amnesty zprávě o stavu lidských práv ve světě

10.12.2018

Ředitel Google na slyšení v Kongresu USA

Ředitel Google Sundar Pichai bude 11. prosince odpovídat na dotazy ohledně projektu Dragonfly v Kongresu USA.