V kauze vůdců "deštníkového hnutí" padly podmíněné i nepodmíněné tresty

Profesor práv Benny Tai Yiu-ting a profesor sociologie Chan Kin-man byli odsouzeni k 16 měsíčnímu vězení. Poslanci Raphael Wong Ho-ming a Shiu Ka-chun byli odsouzeni k 8 měsíčnímu vězení. Bývalý reverend Chu Yiu-ming byl odsouzen k 16 měsíčnímu trestu s dvouletým odkladem. Studentský vůdce Eason Chung Yiu-wa a poslanec Lee Wing-tat byli odsouzeni k 8 měsíčnímu trestu s dvouletým odkladem. Vůdce studentů Tommy Cheung Sau-yin byl odsouzen k 200 hodinám veřejně prospěšných prací. Vynesení rozsudku pro poslankyni Tanyu Chan bylo kvůli jejímu zdravotnímu stavu odloženo na 10. června 2019.

Všech devět aktivistů uvedlo, že se proti rozsudkům odvolají.

5.2.2018

Thajsko: Ukončete eskalující zásahy proti poklidným protestům

Devět aktivistů - včetně prvního člověka zatčeného za protestování po vojenském převratu v roce 2014 - čelí trestnímu řízení.

1.2.2018

Turecko: Taner Kiliç byl oficiálně volný jen pár hodin!

Tanera nakonec navzdory rozhodnutí soudu 31. ledna nepropustili z vězení. Dál za ním stojí víc než milion lidí ze 194 zemí.

1.2.2018

Deník o falešném propuštění Tanera Kilice

25.1.2018

Amnesty International ČR na kraji dospělosti

Letos prvního ledna jsem slavil nejen já, ale i celá česká Amnesty. Od začátku roku jsme se stali nezávislí na podpoře z jiných zemí.