V kauze vůdců "deštníkového hnutí" padly podmíněné i nepodmíněné tresty

Profesor práv Benny Tai Yiu-ting a profesor sociologie Chan Kin-man byli odsouzeni k 16 měsíčnímu vězení. Poslanci Raphael Wong Ho-ming a Shiu Ka-chun byli odsouzeni k 8 měsíčnímu vězení. Bývalý reverend Chu Yiu-ming byl odsouzen k 16 měsíčnímu trestu s dvouletým odkladem. Studentský vůdce Eason Chung Yiu-wa a poslanec Lee Wing-tat byli odsouzeni k 8 měsíčnímu trestu s dvouletým odkladem. Vůdce studentů Tommy Cheung Sau-yin byl odsouzen k 200 hodinám veřejně prospěšných prací. Vynesení rozsudku pro poslankyni Tanyu Chan bylo kvůli jejímu zdravotnímu stavu odloženo na 10. června 2019.

Všech devět aktivistů uvedlo, že se proti rozsudkům odvolají.

26.4.2018

Turecko a klima strachu: Tvrdé zákroky vlády dusí občanskou společnost

Vytrvalý a eskalující tlak omezil práci obránců lidských práv a zanechal většinu společnosti ve stavu neustálého strachu.

21.4.2018

Česká sekce Amnesty vydává svou zprávu o činnosti.

U příležitosti Amnesty valné hromady 2018 vychází přehled o kampaních, akcích, advokační práci nebo financích české Amnesty za rok 2017 na jednom místě!

19.4.2018

TEN nebo TAHLE jsou díky Amnesty na svobodě – máme opravdu radost?

Jak se to má s dobrými zprávami v Amnesty.

17.4.2018

Blogger Druklo propuštěn, přesto případ sledujeme.

Podle zpráv, které jsme dostali, je Druklo volný, nicméně zůstává pod policejním dohledem. proto jeho případ budeme nadále sledovat.