V kauze vůdců "deštníkového hnutí" padly podmíněné i nepodmíněné tresty

Profesor práv Benny Tai Yiu-ting a profesor sociologie Chan Kin-man byli odsouzeni k 16 měsíčnímu vězení. Poslanci Raphael Wong Ho-ming a Shiu Ka-chun byli odsouzeni k 8 měsíčnímu vězení. Bývalý reverend Chu Yiu-ming byl odsouzen k 16 měsíčnímu trestu s dvouletým odkladem. Studentský vůdce Eason Chung Yiu-wa a poslanec Lee Wing-tat byli odsouzeni k 8 měsíčnímu trestu s dvouletým odkladem. Vůdce studentů Tommy Cheung Sau-yin byl odsouzen k 200 hodinám veřejně prospěšných prací. Vynesení rozsudku pro poslankyni Tanyu Chan bylo kvůli jejímu zdravotnímu stavu odloženo na 10. června 2019.

Všech devět aktivistů uvedlo, že se proti rozsudkům odvolají.

28.5.2018

Deník Referendum o Tašiho rozsudku

25.5.2018

Brazílie: Úřady nesmí nechat masakr z Pau D'Arco bez potrestání

Brazilské úřady musí vyřešit rok staré zabití deseti aktivistů za práva na půdu vojenskými a civilními policisty ve městě Pau D'Arco.

24.5.2018

Oleg Sencov drží hladovku - posílejte solidární dopisy

Ukrajinský režisér odsouzený v Rusku na 20 let za "terorismus" kvůli kritice ruské okupace Krymu chce spravedlnost pro všechny ukrajinské politické vězně.

22.5.2018

5 let vězení pro pro Tašiho Wangčuka

Pětiletý trest odnětí svobody pro tibetského aktivistu je jasným signálem neustávajícího tlaku ze strany čínských úřadů na Tibeťany, jejichž jediným proviněním je pokojné uplatňování svých kulturních práv.