Ahmed H. je volný!

  Článek

Migrace   Kypr publikován 30.9.2019

Kyperské úřady umožnily Syřanovi Ahmedu H., který byl v Maďarsku nespravedlivě odsouzen za údajný terorismus, vrátit se domů k rodině.

Giorgos Kosmopoulos, ředitel Amnesty Řecko k jeho propuštění uvedl: „Po čtyřech dlouhých letech odloučení se Ahmed konečně sešel se svou rodinou. Právě včas, aby stihl oslavit desáté narozeniny své starší dcery. Jeho návrat je pro rodinu obrovskou úlevou, nikdy ale neměl být obviněn, natož odsouzen.”

„Ahmedovým přáním bylo pouze přivést svou syrskou rodinu do bezpečí. To byl jediný důvod, proč se v roce 2015 ocitl v Maďarsku. Je hrozné, že ho maďarská vláda tak dlouho držela daleko od ženy a dvou malých dcer, ale dnes se i díky kyperským úřadům můžeme radovat, že jsou všichni zase spolu.”

Do akce na jeho podporu se zapojilo přes 24 000 lidí. 

Aktuální petice

  Bangladéš

Bangladéš přesouvá rohingské uprchlíky na odlehlý ostrov - zastavme to!

Bangladéšské úřady v prosinci 2020 přesunuly na šestnáct set příslušníků rohingské menšiny na odlehlý ostrov Bhasan Čár (Bhasan Char) v Bengálském zálivu.

 

Aktuální počet podpisů: 3475 Náš cíl: 4000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...