Nevládní organizace žádají komisařku Michelle Bacheletovou, aby odsoudila situaci v Hongkong

21 nevládních organizací zabývajících se lidskými právy vyzvalo Vysokou komisařku OSN pro lidská práva Michelle Bacheletovou, aby veřejně odsoudila hongkongskou vládu kvůli jejímu systematickému porušování práv na svobodu shromažďování a projevu a odsoudila nepřiměřené použití síly ze strany hongkongské policie.

10.1.2020

Dostali jsme odpověď od hongkongské vlády

Hongkongská vláda zareagovala na naši petici:

12.9.2019

Turecko: Masová cenzura médií je dalším útokem na svobodu slova

Ankarský soud zakázal bez udání důvodu více než 100 webových stránek zpravodajských serverů. Turecko pod vládou prezidenta Erdogana tak i nadále vede bezohlednou bitvu proti svobodným a nezávislým médiím.

12.10.2018

HONG KONG: ODMÍTNUTÍ VÍZA PRO NOVINÁŘE z Financial Times JE hrozba pro SVOBODu TISKU

Odmítnutí vlády Hongkongu obnovit zaměstnanecké vízum reportérovi časopisu Financial Times Asia se zdá být aktem politické odplaty, která pravděpodobně bude mít důsledky pro svobodu tisku ve městě.

2.8.2019

Hongkong: Neadekvátní reakce policie na protestní akce

Hongkongská policie tvrdě zasáhla proti ustupujícím demonstrantům. Amnesty znepokojivé zásahy kritizuje a vyzývá bezpečnostní složky k tomu, aby se k občanům podobným způsobem za žádných okolností nechovala.