Aun Schan Su Ťij předvolána před Mezinárodní soudní dvůr

V souvislosti s předvoláním Aun Schan Su Ťij před Mezinárodní soudní dvůr uvedl Nicholas Bequelinregionální ředitel Amnesty International pro východní a jihovýchodní Asii:

„Existuje řada důkazů, že myanmarská armáda svým zásahem proti příslušníkům Rohingů porušila mezinárodní zákon, dopustila se spáchání trestného činu a závažného porušení lidských práv. Myanmarská vláda včetně Aun Schan Su Ťij tyto zprávy přesto nadále ignoruje a zlehčuje, nebo je naopak zcela popírá.“

„V zemi soustavně dochází k armádním zásahům proti ostatním etnickým menšinám a k porušování lidských práv, zatímco myanmarská armáda se vyhýbá spravedlnosti v souvislosti se zločiny, kterých se dopustila na Rohinzích.“

25.6.2020

Maďarsko: Mezníkový rozsudek odmítá diskriminační a neopodstatněná omezení pro nevládní organizace

Soudní dvůr EU shledal, že maďarské právní předpisy o „zahraničním financování“ porušují zákon Evropské unie.

23.3.2020

Obránkyně lidských práv vypovídá před soudem

Loujain al-Hathloulová je jednou z jedenácti aktivistek, která po dvou letech strávených ve vazbě vypovídá před soudem.

21.1.2020

Myanmarská vláda čelí obvinění z genocidy Rohingů

Mezinárodní soudní dvůr v Haagu nařídil myanmarské vládě, aby přijala okamžitá opatření a zabránila tak genocidě muslimského etnika Rohingů.

15.1.2020

EU zasahuje, aby zastavila zneužívání polských soudců

Evropská komise chce pomocí CJEU zastavit ohrožování soudců v Polsku.