Lidé žádali spravedlivost pro Marielle

Článek

Diskriminace   Brazílie publikován 20.5.2020

Aktivisté oblečeni v obřích otazníků, s transparenty s nápisy: Kdo nařídil zabít Mariell a proč? prošli ulicemi Ria de Janeira.

Společně s Mariellinou rodinou jsme položili řadu otázek týkajících se zpoždění, transparentnosti, bezpečnosti svědků, uchovávání důkazů a rizik nepřiměřeného vlivu na vyšetřování generálnímu prokurátoru Ria de Janeira. Stejné otázky byly vzneseny na jednání s guvernérem, které se konalo téhož dne. Na obou setkáních úřady obnovily svůj závazek pokračovat ve vyšetřování a zavázaly se poskytovat Amnesty a rodině pravidelné informace.

Aktuální petice

Brazílie

Britský novinář a jeho průvodce zavražděni v brazilském pralese. Viníci musejí být potrestáni

Ráno 5. června zmizeli v údolí Javari v brazilské Amazonii britský novinář Dom Phillips a jeho průvodce, obránce práv původních obyvatel a životního prostředí, Bruno Pereira. Dne 15. června brazilská policie oznámila, že jedna ze dvou osob zatčených pro podezření z účasti na zmizení obou mužů se přiznala k jejich vraždě a že ostatky nalezené v lese byly předány soudním lékařům k dalšímu šetření.

Aktuální počet podpisů: 220 Náš cíl: 2000

Podepíšu