Studenti stále ve vězení

Amnesty požaduje propuštění nespravedlivě uvězněných studentů

Amnesty International vyzývá úřady v Subsaharské Africe k ochraně osob ve vazbě v souvislosti s pandemií COVID -19. Žádá o soudní přezkum případů a propuštění vězňů svědomí mezi kterými jsou i studenti Fomusoh Ivo Fel, Afuh Nivelle Nfor a Azah Levis Gob. Ti jsou stále nespravedlivě drženi ve vězení. Amnesty International se dál zasazuje o jejich propuštění.

24.6.2020

Aktivistky jsou nespravedlivě ve vězení už dva roky!

Amnesty International vyzývá krále Salmana bin Abdulazize ze Saúdské Arábie k propuštění žen, které kvůli nenásilným lidskoprávním aktivitám zůstávají už dva roky ve vězení.

22.6.2020

Vyjádřila solidaritu, tak ji převezli do jiného vězení!

Dne 24. prosince 2019 byla podle informací, které uvedla v otevřeném dopise, Narges Mohammadiová během převozu do vězení Zanjan vystavena špatnému zacházení.

22.4.2020

16 aktivistů propuštěno, další zůstávají ve vězení

Šestnáct nikaragujských aktivistů zadržených v listopadu 2019 za to, že dali vodu skupině lidí držících hladovku je na svobodě.

2.5.2019

Venezuelský opoziční lídr Leopoldo López je na svobodě!

Leopoldo López přežil několik pokusů o atentát, byl obviněn z 26 trestných činů. V roce 2015 byl odsouzen k 13letému trestu. V roce 2017 byl sice propuštěn z vězení, ale trest si dál odpykával v domácím vězení. Teď je Leopoldo López konečně na svobodě.