Ministerstvo spravedlnosti přeposlalo dopisy od Amnesty žalobci

Právnička Hakan Yamana naznačila, že se vyšetřování Hakanova případu blíží ke konci. Obhajoba získala jména pěti velitelů zásahové policie, kteří byli ve službě v den útoku na Hakana. Během února proti nim bude zahájeno soudní řízení. Ministerstvo spravedlnosti přeposlalo 950 dopisů od Amnesty International obžalobě. Hakan zatím obdržel přes 4200 dopisů solidarity ze všech koutů světa včetně České republiky. Dopisy psali lidé v rámci akce Maraton psaní dopisů. Hakan vyjádřil svůj dík: „Velmi mě potěšilo, co jste pro mě udělali. Děkuji vám všem za podporu. Dopisy solidarity mě opravdu dojaly.“

27.9.2018

MAĎARSKO: Potvrzení trestu pro Syřana obviněného z terorismu je výsměch spravedlnosti

Amnesty nesouhlasí s rozsudkem - poukazuje na rozpad právního státu a démonizaci uprchlíků.

24.5.2018

Oleg Sencov drží hladovku - posílejte solidární dopisy

Ukrajinský režisér odsouzený v Rusku na 20 let za "terorismus" kvůli kritice ruské okupace Krymu chce spravedlnost pro všechny ukrajinské politické vězně.

26.9.2017

České zbraně v Ázerbájdžánu – opravdu funkční kontrola?

Podle sdělení HN došlo k tomu, že se v Ázerbajdžánu přes zbrojní embargo objevily mimo jiné české zbraně Dana – M1.

16.1.2018

USA: Zavřete po 16 letech Guantánamo jednou provždy

Při 16. výročí otevření nechvalně známého zadržovacího zařízení na námořní základně USA v zátoce Guantánamo Amnesty International znovu vyzývá ke spravedlivému procesu nebo okamžitému propuštění těch, kteří jsou tam zadrženi. Zároveň apeluje na jeho uzavření.