Neadekvátní podmínky ve vězení

Ani jeden z 13 uvězněných aktivistů nemá přístup ke specializované lékařské péči. „Za posledních šest měsíců jsem neměl přístup k vyšetření CT (počítačová tomografie), které by umožnilo zjistit, zda se rakovina, kterou jsem trpěl, nevrátila. Vyšetření se má přitom provádět každé dva měsíce,“ uvedl Hassan Mshaima, jeden z aktivistů. Dodal, že podle vězeňské služby je povinností rodin všech uvězněných opozičních aktivistů dodávat do vězení léky. Všech 13 vězňů proti tomu vzneslo námitky s odůvodněním, že léky a lékařská péče patří mezi základní práva všech vězňů. Dr ' Abdel - Jalil al - Singace a Hassan Mshaima se mohli poprvé po deseti měsících setkat se svými rodinami, a to i přesto, že stále odmítají nosit vězeňský mundúr. Všech 13 mužů odmítlo hned po nástupu do vězení nosit vězeňské oblečení. Vedení věznice jim proto nedovolilo žádné návštěvy. Jedenáct z nich začalo mundúry nosit v létě minulého roku. Těm věznice příležitostně návštěvy povoluje. Abdullah al - Mahrous dostal propustku z věznice v lednu 2014, aby se mohl zúčastnit pohřbu své manželky. Úřady opětovně odmítaly jeho prosby, když se pokoušel svou nemocnou ženu navštívit v nemocnici.

28.5.2018

Deník Referendum o Tašiho rozsudku

3.7.2017

Liu Sia-po stále ve vězení

Velmi smutná zpráva přichází z Číny. U Liu Sia-po se rozvinula rakovina jater. Nyní je v nemocnici, přesto není, ani podmínečně, propuštěn. Rodina trvá na léčbě mimo vězení a Amnesty nadále tlačí na urychlené bezpodmínečné propuštění.

1.7.2017

Všichni tři výzkumníci propuštěni

Dobrá zpráva. Všichni aktivisté kontrolující pracovní podmínky v čínském závodě na výrobu obuvi byli propuštěni 28. 6. propuštěni na kauci, což znamená, že pokud se nedopustí v následujících 12 měsících trestného činu, všechna obvinění budou stažena! Děkujeme všem z podporu.

31.7.2017

Lidovky.cz: Dvěma mužům hrozí za urážky zpěváka Bangy vězení