Neadekvátní podmínky ve vězení

Ani jeden z 13 uvězněných aktivistů nemá přístup ke specializované lékařské péči. „Za posledních šest měsíců jsem neměl přístup k vyšetření CT (počítačová tomografie), které by umožnilo zjistit, zda se rakovina, kterou jsem trpěl, nevrátila. Vyšetření se má přitom provádět každé dva měsíce,“ uvedl Hassan Mshaima, jeden z aktivistů. Dodal, že podle vězeňské služby je povinností rodin všech uvězněných opozičních aktivistů dodávat do vězení léky. Všech 13 vězňů proti tomu vzneslo námitky s odůvodněním, že léky a lékařská péče patří mezi základní práva všech vězňů. Dr ' Abdel - Jalil al - Singace a Hassan Mshaima se mohli poprvé po deseti měsících setkat se svými rodinami, a to i přesto, že stále odmítají nosit vězeňský mundúr. Všech 13 mužů odmítlo hned po nástupu do vězení nosit vězeňské oblečení. Vedení věznice jim proto nedovolilo žádné návštěvy. Jedenáct z nich začalo mundúry nosit v létě minulého roku. Těm věznice příležitostně návštěvy povoluje. Abdullah al - Mahrous dostal propustku z věznice v lednu 2014, aby se mohl zúčastnit pohřbu své manželky. Úřady opětovně odmítaly jeho prosby, když se pokoušel svou nemocnou ženu navštívit v nemocnici.

11.1.2019

Johan Teterissa je volný

9.1.2019

Cardetu nesmí ve vězení navštěvovat rodina

28.5.2018

Deník Referendum o Tašiho rozsudku

23.1.2018

Postupný návrat rohingských uprchlíků do Barmy se odkládá

Postupný návrat rohingských uprchlíků z Bangladéše zpět do Barmy, který měl proběhnout koncem ledna 2018 byl podle prohlášení bangladéšských úřadů zatím odložen.