Phyoe Phyoe Aung a další studenti konečně propuštěni!

  Článek

Skvělá zpráva! Phyoe Phyoe Aung, která v Myanmaru byla zadržena poté, co pomohla uspořádat pokojné studentské protesty, byla po více než roce konečně propuštěna.

8. dubna 2016 soud stáhl všechna obvinění proti Phyoe Phyoe Aung a dalším studentům, kteří 10. března 2015 protestovali v Letpadanu. Dobrá zpráva přišla jeden den poté, co nová vláda v Myanmaru oznámila, že bude pracovat na tom, aby co nejdříve propustila všechny vězně svědomí. 


Statisíce lidí z celého světa včetně Česka napsali více než 394,000 dopisů, e-mailů, tweetů a podobně pro Phyoe Phyoe Aung během Maratonu psaní dopisů.

Když ještě byla ve vězení, Phyoe Phyoe Aung řekla Amnesty: “Děkuji moc všem, že podporují mě a naše hnutí. Dopisy, které mi chodí, mi dávají skutečnou inspiraci pro to, co děláme. Začala jsem si všímat, že svět se dívá a fandí nám – nejsme sami.

Studentská vůdkyně Phyoe Phyoe Aung pomohla uspořádat sérii pochodů proti zákonu o vzdělání v Myanmaru, který omezuje akademickou svobodu. V březnu 2015, když se protestující přiblížili Rangúnu, největšímu městu v Myanmaru, zastavila je policie, která začala aktivisty bít. Okolo sta protestujících bylo zadrženo za různé trestné činy. Některým, včetně Phyoe Phyoe Aung, hrozil trest odnětí svobody na více než devět let. 

Propuštění Phyoe Phyoe Aung vysílá povzbudivou zprávu o závazku nové vlády skoncovat s politickými procesy a vězněním lidí pro jejich názory. Amnesty bude situaci dál sledovat a kampaňovat za všechny zbylé vězně svědomí, aby zajistila, že nikdo nezůstane za mřížemi.

Aktuální petice

  Myanmar

Zatýkání, mučení a věznění protestujících, nálety na civilisty nebo obnovené popravy. Situace v Myanmaru se nezlepšila. Pomůžete?

Myanmarská armáda je u moci od vojenského převratu v únoru 2021. V zemi bylo obnoveno provádění poprav a nejméně 16 000 lidí bylo zatčeno. Letecké nálety proti skupinám obyvatelstva způsobily smrt více než 2 300 civilistů a donutily statisíce lidí k opuštění svých domovů. Zahraniční společnosti nadále dováží do země letecké palivo, které armáda zneužívá pro letecké údery. Přidejte se k petici a požadujte zesílení tlaku mezinárodního společenství na Myanmar.

 

Aktuální počet podpisů: 1769 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...