Oleg po třech týdnech hladovky zhubl 8 kilo a podle svědků není v dobré kondici

Článek

Zastavte mučení   Ukrajina publikován 7.6.2018

31. května, 16 dnů od začátku hladovky, vedla ruská politička Ksenia Sobčaková s Olegem videohovor, během kterého se ho pokoušela přesvědčit, aby ukončil hladovku. Odmítl. Ksenia  popsala režiséra, že vypadal "velmi špatně ... ztratil váhu, jeho tváře jsou propadlé, je velmi bledý, ale stojí si za svým rozhodnutím. " 4. června právník Olega Sencova oznámil, že Oleg zhubnul 8 kilogramů od začátku hladovky a vězenští lékaři ho varovali, že pokud bude pokračovat ve stávce, hrozí mu  selhání ledvin a v takovém případě mu budou nuceni nasadit umělou výživu.

Amnesty International nadále požaduje okamžité propuštění Olega Sencova a respektování a ochranu svobody projevu v Rusku.

Dále žádá, aby veškerá lékařská péče poskytovaná Olegovi Sencovovi byla prováděna v souladu s lékařskou etikou, včetně zásad důvěrného, autonomního a informovaného souhlasu, a aby nedocházelo k žádným nechtěným lékařským zásahům, které by mohly být považovány za mučení či jiné špatné zacházení.

ZůstaŇme v kontaktu

Odebírejte novinky a petice emailem.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů podle Zásad o ochraně a zpracování osobních údajů AI ČR