© Soukromý archiv

AKTUÁLNĚ K PŘÍPADU NASRÍN: Naše výzva - posílejte dopisy!

  Článek

Nasrín Sotudíová považuje rozhodnutí soudu, který ji v nespravedlivém soudním řízení obvinil a následně odsoudil, za nezákonné. Z tohoto důvodu se proti rozsudku nebude odvolávat.

Nasrín bylo dovoleno vzít si své poznámky ze soudního přelíčení do vězení Evin, její požadavek na kopii soudního spisu byl ale zamítnut.

Přesná výše jejího trestu je 33 roky a šest měsíců a 148 ran bičem. Z toho 74 ran za to, že se „veřejně dopustila hříšného činu – vystupováním na veřejnosti bez hidžábu“. Dalších 74 ran obdržela za „narušení veřejného pořádku“.

 

Případ íránské právničky budeme dál pečlivě sledovat. Největší starost o Nasrín má ale samozřejmě její rodina – manžel, dcera a malý syn.

Napadlo nás, že byste jim třeba rádi dali vědět, že na ně myslíte a víte, že Nasrín nemá ve vězení co dělat a už měla být dávno na svobodě – usměvavá, doma s manželem a dětmi, jako na obrázku z doby, kdy ještě nikdo netušil, jak nespravedlivému trestu bude muset čelit.

Co můžete udělat? Pošlete jim pohled nebo dopis s milým, povzbuzujícím vzkazem.

Vyberte pěkný pohled (ideálně s obrázkem přírody) / Napište svůj vzkaz (nejlépe v angličtině, perštině, ale klidně i češtině) / Dejte ho do obálky a pošlete na adresu: Amnesty International, Kodaňská 1441/46, Praha 10 – Vršovice, 101 00

My pohledy a dopisy doručíme rodině Nasrín Sotudíové do Íránu.

P. S.: Pod petici Amnesty za propuštění Nasrín se už po celém světě podepsalo 623 363 lidí.

V květnu bude mít Nasrín narozeniny, chceme do té doby sesbírat milion podpisů. Moc nám pomůžete, pokud výzvu přepošlete kamarádům, které by případ íránské právničky mohl také zajímat.

Děkuji

Aktuální petice

  Írán

18 let vězení, mučení a špinavé cely. Takhle Írán trestá pokojné aktivisty

Íránská aktivistka v oblasti pracovních práv Sepideh Gholianová a její kolega Esmail Bakhshi byli v listopadu 2018 zadrženi jenom proto, že se zúčastnili pokojného protestu na podporu zaměstnanců, kterým firma nevyplácela mzdy. Po svém propuštění na kauci veřejně prohlásili, že byli ve vazbě mučeni policií. Kvůli tomu byli znovu uvězněni a po nespravedlivém soudním procesu byli oba odsouzeni k dlouhým trestům.

Aktuální počet podpisů: 1087

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...