Aktivistky jsou nespravedlivě ve vězení už dva roky!

  Článek

Amnesty International vyzývá krále Salmana bin Abdulazize ze Saúdské Arábie k propuštění žen, které kvůli nenásilným lidskoprávním aktivitám zůstávají už dva roky ve vězení.

V současné době zůstává třináct aktivistek za práva žen před soudem za jejich aktivismus v oblasti lidských práv. Z třinácti zůstává pět ve vazbě: Loujain al-Hathloulová, Samar Badawiová, Nassima al-Sadaová, Nouf Abdulazizová a Maya'a al-Zahraniová. Zatímco osm dalších aktivistek bylo dočasně propuštěno, všechny čelí soudnímu procesu a mnohé z nich jsou stále vystaveny riziku, že budou za svou práci v oblasti lidských práv odsouzeny k trestu odnětí svobody. Nejméně 10 aktivistek během vězení zažilo mučení, sexuální zneužívání a další formy špatného zacházení. Během prvních tří měsíců jejich zadržení byly ženy drženy na samotce, bez přístupu k rodině nebo právníkům.

 

Aktuální petice

  Saúdská Arábie

Jejich zločin? Hájily svá práva. Teď jsou ve vězení a hrozí jim vysoké tresty

13. března 2019 začal v Rijádu soudní proces s jedenácti ženami zadržovanými od května 2018 ve vazbě bez jakéhokoliv obvinění.

 

Aktuální počet podpisů: 1993 Náš cíl: 2500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...