© Amnesty International

Dobrá zpráva ze Slovenska!

  Článek

Moje tělo moje práva   Slovensko publikován 22.10.2020

Poslanci a poslankyně Národní rady odmítli návrh zákona o zdravotní péči, jehož přijetí by znamenalo ohrožení přístupu k bezpečným a včasným interrupcím.

K rozhodnutí se na sociálních sítích vyjádřila i komisařka Rady Evropy pro lidská práva Dunja Mijatovićová, která zachování současné právní úpravy vítá: „Úsilí těch, kteří se postavili za práva žen se vyplatilo a zabránilo dalšímu pokusu o omezování sexuálního a reprodukčního zdraví a práv.“ Všem moc děkujeme za podporu!

PETICE

Slovenský parlament projednává legislativní návrh, jehož schválení by znamenalo zpřísnění podmínek pro podstoupení interrupce. Případné schválení by mohlo ohrozit zdraví a bezpečí žen a dívek i ostatních osob podílejících se na interrupcích a způsobit tak porušování jejich lidských práv. Schválení zákona bude mít značně nepříznivý vliv na ustanovení slovenského zákona o interrupci a velmi posílí negativní stigmatizaci obklopující oblast potratů. Slovenský parlament by měl tento zákon odmítnout.

Aktuální petice

  Slovensko

Žádáme spravedlnost pro oběti a ochranu lidských práv LGBTI+ komunity na Slovensku. Přidejte se

Dne 12. října zastřelil útočník před bratislavským klubem, kde se schází LGBTI+ komunita, 27letého Juraje a 23letého Matúše. Vražedný útok policie vyšetřuje jako teroristický čin. Vyzvěte s námi slovenskou vládu, aby přijala účinná opatření, která by útokům z nenávisti v budoucnu zabránila.

 

Aktuální počet podpisů: 406 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...