© Viasna

Marfa stále ve vazbě, pořád ji můžete podpořit vzkazem solidarity

Článek

Marfa Rabková zůstává ve vazbě a stále čelí trestním obviněním, za které jí hrozí až tři roky vězení.

Na její případ v listopadu v rámci zvláštních postupů ve svém prohlášení upozornila OSN. Zvláštní zpravodajka OSN pro situaci v oblasti lidských práv, Mary Lawlorová, uvedla: „Obvinění proti Marii Rabkové se rovná kriminalizaci práce v oblasti lidských práv.“ Běloruské orgány nadále zesilují svůj tlak vůči pokojným demonstrantům. Kvůli brutálním zásahům policie se protesty přenesly do jednotlivých čtvrtí, a probíhají tak v menších skupinách na víc místech najednou, i tak jsou nadále zatýkány stovky lidí. Stále ještě můžete na podporu Marfy psát vzkazy solidarity. Děkujeme

Aktuální petice

Bělorusko

Razie v sídlech nevládních organizací, zatýkání obránců lidských práv. Podpořme je!

Dne 14. července běloruská policie provedla razii v sídlech několika nevládních organizací a domech jejich čelních představitelů. Terčem policejních prohlídek byla i lidskoprávní organizace Vjasna, která monitoruje politické vězně v zemi a poskytuje jim například právní ochranu. Několik členů, mezi nimi Ales Bjaljacki, předseda Vjasny, právník organizace Uladzimir Labkovič, jeho partnerka Nina Labkovičová a místopředseda Vjasny, Valjantsin Stefanovič, bylo policií zatčeno a jsou ve vazbě.

Aktuální počet podpisů: 2038 Náš cíl: 3000

Podepíšu