© Amnesty International

Skvělá zpráva: Nassima al-Sadahová je na svobodě!

Článek

Spisovatelka a obránkyně práv žen ze Saúdské Arábie byla dne 27. 6. 2021 propuštěna z vězení.

Nassima byla uvězněna pouze za své nenásilné aktivity – požadovala například, aby bylo ženám umožněno řídit auto nebo se zasazovala o zrušení zákona o poručnictví.

Zatčena byla v roce 2018, rok strávila na samotce. Přestože má tři děti, nesměla se po celou dobu jejího věznění vidět s rodinou a měla povolený pouze jeden telefonát týdně.

Nassima nesmí po dobu pěti let vycestovat ze země.

Propuštění politických vězňů a dalších nespravedlivě vězněných by se v mnoha případech nemohlo povést nebýt hnutí Amnesty a všech dárců i dobrovolníků. Přidejte se k nám a společně zachraňme další nespravedlivě vězněné a pronásledované. Darujte dobro ještě dnes, prosím. Děkujeme za pomoc.

Aktuální petice

Saúdská Arábie

Jemenský obránce LGBTI+ práv zatčen kvůli videu na sociálních sítích

Dne 8. dubna 2020 byl ve svém domě v saúdském hlavním městě Rijád svévolně zatčen devětadvacetiletý jemenský občan Mohamed al-Bokari. Obviněn byl ze „zvrácenosti“ a „napodobování žen“. Tato obvinění byla reakcí na video, v němž mluví o své víře v osobní svobody LGBTQI+ lidí. V současné době je držen na samotce ve vězení Malaz bez možnosti kontaktovat právníka.

Aktuální počet podpisů: 1780 Náš cíl: 2000

Podepíšu