© Soukromý archiv

Ahmed Samir Santawy drží ve vězení hladovku

Článek

Egyptský student magisterského studia Ahmed Samir Santawy zahájil 23. června hladovku poté, co ho mimořádný soud odsoudil k čtyřletému trestu vězení za zveřejnění "falešných zpráv".

Proti rozsudku se nelze odvolat a může ho zrušit pouze prezident. Santawy je v současné době vězněn ve věznici Liman Tora, kde byl navíc v květnu zbit zástupcem ředitele věznice. I přesto, že Santawyho právníci požádali o převoz k soudnímu lékaři za účelem vyšetření rozsahu jeho zranění nebylo v této věci zahájeno žádné vyšetřování. Stejně tak zatím nebylo vyšetřeno Santawyho svévolné zmizení, mučení a jiné špatné zacházení poté, co ho v únoru 2021 zatkla policie.

Aktuální petice

Egypt

Vězněnou právničku nesmí navštívit rodina ani právník. Pomůžete?

Vedení ženské věznice al-Qanater nepovolilo 61leté Hodě Abdelmoniemové, právničce v oblasti lidských práv vězněné pouze kvůli své práci a dalším lidskoprávním aktivitám, žádnou návštěvu nebo jinou formu kontaktu s rodinou a právníky od jejího zadržení v listopadu 2018.

Aktuální počet podpisů: 3319 Náš cíl: 3500

Podepíšu